REAGOVAO NA NAVODE POSLANIKA DPS

Kolić poručio Nikoliću: Kad je sve palo u vodu "izvlačite" Zakon o slobodi vjeroispovjesti

"Obećali smo građanima na početku procesa, da ćemo DPS izvesti na čistac. I sada je jasno i građanima i međunarodnoj zajednici ko bježi od poštenih izbora, a ko se iskreno zalaže za prvu fer izbornu utakmicu u istoriji Crne Gore", poručio je poslanik Demorkata Dženan Kolić
7295 pregleda 19 komentar(a)
Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora

Namjera DPS-a da stvori atmosferu tenzija, podjela i svađa među građanima kako bi pobjegao od sveobuhvatnih izbornih reformi i rješenja Demokrata, Demosa i Neđeljka Rudovića, danas je potpuno ogoljena. Uzalud su pokušaji poslanika Nikolića da prebacuje loptu odgovornosti u dvorište opozicije, ako su svi građani i međunarodna zajednica mogli vidjeti završi čin opstrukcije izbornih reformi u režiji DPS-a, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić.

On je reagovao na današnje ocjene poslanika DPS-a Miloša Nikolića koji je kazao da je današnja sjednica Odbora za sveoubuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva pokazala je da na opozicionoj strani političke scene dominantno od strane Demokratske Crne Gore ne postoji dovoljan nivo ozbiljnosti i zrelosti da se postignu ozbiljni politički kompromisi.

"Ne opstruira proces onaj ko je predložio 16 zakonskih projekata, već onaj ko nije predložio niti jedan. Ne može onaj ko nema niti jedno rješenje, optuživati za opstrukciju one koji su predložili 200 rješenja. Zar je opstrukcija to što je opozicija završila kompletan posao u svim radnim odborima kojima koordinira, za razliku od radnih odbora kojima koordinira DPS-a, a čiji su rezultati čista nula", poručio je Kolić.

On je pozvao DPS da pokaže jedno rješenje koje su zvanično potpisali i zaveli.

"Pokažite nam jedno jedino rješenje koje ste zvanično zaveli i potpisali? Nemate niti jedno, jer vam je cilj opstrukcija. Sposobni ste samo da manipulišete i izazivate podjele. Prvo ste pokušali sa neustavnim odlukama Univerziteta Crne Gore, koje je oborio Ustavni sud. Potom ste angažovali kvazi analitičare. Zatim ste naredili i motivisali vaše lokalne funkcionere da fizički napadaju funkcionere Demokrata. A, onda ste suprotno Odluci o obrazovanju Odbora na sjednici Vlade usvojili predlog seta medijskih zakona i time pesnicom udarili po sred stola Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva".

Kolić je ocijenio da nakon što je DPS-u "sve palo u vodu" opredijelili su se da opet "izvuku" Zakon o slobodi vjeroispovjesti i tako "pobjegnete sa ivice ambisa do koje smo vas satjerali".

"Vi ne želite reforme izbornih zakona već reforme svađa, podjela i tenzija. Vi nećete da se priča o fantom biračima, b.b adresama, ucjenama i pritiscima, već hoćete da svađate braću, komšije i prijatelje. Hoćete da posijete sjeme razdora među braćom, da narušite mir i suživot pripadnika svih vjera i svih nacija. Hoćete da manipulišete vjerama, svetinjama i osjećanjima. Hoćete da ljubav zamjenite mržnjom, a toleranciju netrpeljivošću. Hoćete da posvađate Pravoslavce sa Katolicima, Katolike sa Muslimanima, Crnogorce sa Srbima, Albance sa Bošnjacima, Hrvate sa Crnogorcima…kako bi okrenuli još jedan nacionalističko-šovinistički krug, koji se po pravilu uvijek završi trpanjem miliona u vaše tajkunske i mafijaške džepove. Vi ste gospodo ideološki krpelji, koji zajedno sa vašim trodecenijskim pomagačima trujete i sijete zlu krv među građanima koji su vjekovima živjeli u miru i slozi na ovim prostorima. Tako jedni udaraju na Srbe, a drugi na Muslimane, udjeljujući im najpogrdnije “epitete” od kojih se gnuša svaki čestiti građanin Crne Gore".

"Najavili ste već ratnohuškački politički kurs sa vašeg Kongresa u liku vašeg pećinskog nacionaliste Vuka Draškovića, kojeg ste doveli kako bi zajedno sa njim otpočeli politiku odvratnog političkog nacionalizma. Ali, ako ste mislili da ćete zadržati vlast, ponovo svađajući braću i zadržavajući izborne lopovluke, ovoga puta ste se preračunali i preigrali, jer ćemo braniti sve vjere i sve nacije i svaku crkvu i svaku džamiju i svaku katedralu u Crnoj Gori, onako kako branimo sami sebe, jer braneći druge od vas branimo čojstvo i junaštvo svih naroda sa ovih prostora.

Obećali smo građanima na početku procesa, da ćemo DPS izvesti na čistac. I sada je jasno i građanima i međunarodnoj zajednici ko bježi od poštenih izbora, a ko se iskreno zalaže za prvu fer izbornu utakmicu u istoriji Crne Gore", zaključio je Kolić.

Preporučujemo za Vas