Milatović: Ako je Đukanović preči od Svetog Vasilija, bolje da nas nema

"Pošto su crnogorski vlastodršci rasprodrali i pokrali sve što nije za nebo svezano, kao treći korak naumili su da državni dug od preko dvije milijarde namiruju crkvenom imovinom, koju jedino nijesu uspjeli dotaći, a time i uništiti", navodi predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Nikšiću Janko Milatović
6768 pregleda 14 komentar(a)
Milatović, Foto: Svetlana Mandić
Milatović, Foto: Svetlana Mandić

Ukoliko se u Crnoj Gori dopusti da ateistička vlast napravi svoju partijsku crkvu, ostatak Balkana će pasti kao domine, ocijenio je predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Nikšiću Janko Milatović.

"Crna Gora ovih dana bruji i podrhtava od silnih problema koji prijete da naruše društveni mir i sklad u njoj. Prvenstveno je trese gigantski potres koji je izazvala odnarođena DPS-ovska vlast, sa takozvanim 'Zakonom o slobodi veroispovjesti' koji donosi sve osim slobode. Svjedoci smo ovih dana drskog, bezobraznog i nadasve nehumanog ponašanja DPS-a, koji svakim danom sve jače i žešće pljuje po osnovi crnogorskog društva - Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj", navodi Milatović.

Plan DPS-a je, smatra on, danas očigledan i laicima.

"Prvi korak ovog plana je postepeno unijaćenje Crne Gore (po modelu Ukrajine) i to se može potvrditi Markovićevim odlaskom u Vatikan, u jeku krize. Da stvari budu još gore, Marković u obraćanju javnosti ne sakriva kome je on i njegova partija naklonjena - dok Papu Franciska oslovljava sa punom titulom, za njega je Patrijarh srpski Irinej, samo Irinej, a ne bi trebali ni da zaboravimo kakav je tretman Patrijarh Irinej dobio od zvanične Crne Gore prilikom njegove poslednje posjete Crnoj Gori. Time Marković stavlja do znanja da ga je baš briga za većinski pravoslavno stanovništvo u Crnoj Gori. Drugi korak ovog monstruoznog plana je da se nakon što se prvi korak završi, model Crne Gore upotrijebi na Kosovu i Metohiji, kao i u Sjevernoj Makedoniji (Ohridska arhiepiskopija)", navodi Milatović.

Time bi, dodaje, SPC ostala bez svojeg bića, imovine i kulturne baštine, koje je "mukotrpno gradila 800 godina."

"Pošto su crnogorski vlastodršci rasprodrali i pokrali sve što nije za nebo svezano, kao treći korak naumili su da državni dug od preko dvije milijarde namiruju crkvenom imovinom, koju jedino nijesu uspjeli dotaći, a time i uništiti. A da zlo bude veće, još uvijek Crkvi nijesu restitucijom vratili oduzetu imovinu iz vremena komunističkog rukovođenja. Mi to ne smijemo dozvoliti. Moramo shvatiti da smo mi trenutno branitelji Pravoslavlja. Ukoliko mi u Crnoj Gori dopustimo da jedna ateistička vlast napravi svoju partijsku crkvu, ostatak Balkana će pasti kao domine", navodi Milatović.

On je pozvao sve funkcionere, članove i simpatizere Nove i DF-a, iz cijele Crne Gore, a posebno iz Nikšića, "da se 21. decembra zajedno okupimo pred moštima Svetog Vasilija Ostroškog kako bi uz njegov blagoslov odbranili naše svetinje."

"Takođe bih pozvao i sve one koji glasaju Demokratsku partiju socijalista, ali i dalje idu u Srpsku pravoslavnu crkvu, da se ne boje, već da zajedno sa svojom braćom u Hristu pokažu da su neke stvari veće i od dnevne politike i od države. Mi više nemamo kuda nazad. Ako je Milo Đukanović preči od Svetog Vasilija Ostroškog, jedinog i pravog gradonačelnika Nikšića i svetitelja kojeg poštuju sve konfesije u Crnoj Gori, onda je bolje da nas nema", poručio je Milatović.

Bonus video: