Knežević pozvao članove i simpatizere DNP-a da se okupe ispred Skupštine ako Crkva pozove

Knežević je pozvao je sve članove i simpatizere da slijede upustva i blagoslove vladika i da budu pripravni
7369 pregleda 7 komentar(a)
Sjednica DNP, Foto: Jelena Jovanović
Sjednica DNP, Foto: Jelena Jovanović

Danilovgradski Odbor Demokratske narodne partije (DNP) odlučio je da umjesto trošenja novca na novogodišnji koktel, iznos planiran ta to donira za Hram Svete Petke u Bjelopavlićima, čija izgradnja zvanično počinje ovih dana.

"Ovim simboličnim gestom Demokratska narodna partija još jednom potvrđuje svoju puno privrženost Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, čije su svetinje ugrožene bezumnim nasrtajima odnarođene i bezbožničke vlasti. U tom smislu, i finansijski i logistički, i vjerom i životima, na svakom mjestu ćemo stati u odbranu naših crkava, manastira i hramova, kao i grobova naših slavnih predaka. 'Ko, ako ne mi? Kada, ako ne sada?", poručili su sa sinoćnje sjednice kojoj je prisustvovao i predsjednik partije Milan Knežević.

Knežević je pozvao je sve članove i simpatizere da slijede upustva i blagoslove vladika i da budu pripravni:

"Ukoliko Crkva pozove, da se ponovo okupe ispred Skupštine Crne Gore kada se bude raspravljalo o tzv. Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, a zapravo zakonu o otimanju hramova Mitropoliji crnogorsko – primorskoj i drugim eparhijama SPC u Crnoj Gori. Nakon veličanstvenog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću, neophodno je jednako odlučno i dostojanstveno nastavati borbu za odbranu naših svetinja. DNP i DF će, kako je istakao Milan Knežević, usklađujući svoje aktivnosti sa djelovanjem Crkve, i uvažavajući poruke naših vladika, intezivirati svoju borbu s ciljem da se režim natjera da odustane od podsticanja daljih podjela i potencijalnih konflikata i povuče ovaj sramni predlog zakona iz skupštinske procedure", piše u saopštenju koje postpisuje potrpredsjednik DNP-a i OO te partije u Danilovgradu, Dragan Bojović.

Bonus video: