KLUB ODBORNIKA DPS-SD-BS:

"Sjednica SO Pljevlja pretvorena u arenu primitivizma"

Klub odbornika vladajuće koalicije, kako navode, žali što su se najznačajnije tačke dnevnog reda koje su se odnosile na podizanje kvaliteta života svih građana, razmatrale bez razmjene argumenata i sa druge strane
4894 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Posljednja sjednica Skupštine opštine Pljevlja u ovoj godini, na kojoj su se razmatrale tačke dnevnog reda od velikog značaja za građane Pljevalja pretvorena je u arenu bahatosti, primitivizma, agresivnosti i uvreda upućenih odbornicima vladajuće koalicije i predsjedniku opštine Pljevlja, od strane dijela opozicionih odbornika, kako uvredama na lični integritet, tako i na račun simbola, zastave i grba države Crne Gore i njenih institucija i sistema vrijednosti savremenog demokratskog društva kome naše društvo pripada, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS-SD-BS.

"Takvo ponašanje je rezultiralo fizičkim napadom odbornika Pokreta za Pljevlja Božidara Bajića na predsjednika opštine Igora Golubovića, koji je pokušao da tenzije, izazvane od strane svojih mentora sa sinoćnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore prenese na lokalni nivo i time ugrozi bezbjednost svih prisutnih u skupštinskoj sali. Ovakvo ponašanje govori o licemjerstvu i njihovoj nespremnosti za bilo koji vid demokratske komunikacije i parlamentarnog dijaloga, po čemu je Skupština opštine Pljevlja bila prepoznata u prethodnom periodu. Po ko zna koji put, vladajuća koalicija je pokazala visok nivo kolegijalnosti i demokratskog kapaciteta, izašavši u susret odbornicima opozicije da se rasprava po tačkama dnevnog reda koje se odnose na programe rada javnih preduzeća i ustanova odloži za naredni dan, a sve u cilju zadovoljenja javnog interesa. Iako su odbornici koalicije DPS-SD-BS prihvatili inicijativu opozicije, a oni nastavljajući praksu glasanja protiv svog predloga još jednom pokazuju svoju neprincipijelnost i nepoštovanje dogovorenog", navodi se u saopštenju.

Klub odbornika vladajuće koalicije, dodaju, žali što su se najznačajnije tačke dnevnog reda koje su se odnosile na podizanje kvaliteta života svih građana, razmatrale bez razmjene argumenata i sa druge strane.

"U ime principa na kojima počiva Crna Gora - principa demokratske i građanska države, države socijalne pravde, države poštovanja ljudskih prava i sloboda, multikulturalnosti i vladavine prava, pozadinu, motive i ciljeve ovog napada ostavljamo nadležnim organima na razmatranje i dalje procesuiranje. Klub odbornika DPS, SD, BS, zajedno sa lokalnom upravom na čelu sa predsjednikom Igorom Golubovićem će i dalje, nakon ove sjednice, u interesu svih građana Pljevalja, kao odgovor na licemjerstvo i političke manipulacije opozicije, svojim posvećenim i odgovornim radom opravdavati povjerenja koje su nam građani dali. Građani već prepoznaju rezultate na polju unaprjeđenja zaštite životne sredine, kroz predstojeću ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja, početku realizacije projekta toplifikacije grada, radove na remedijaciji ekoloških crnih tačaka na Maljevcu i Gradcu, unaprjeđenju vodosnadbjevanja u Pljevljima, održavanju komunalnog reda u gradu i još mnogo aktivnosti na kojima svakodnevno radimo na dobrobit svih građana Pljevalja", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika DPS-SD-BS.

Preporučujemo za Vas