Bojović poziva na jedinstvenu opoziciju u Pljevljima: Da se ne ponovi Berane

Upozorio je da “neizvjesna politička situacija u Beranama, nakon odluke Državne izborne komisije da se izbori na više biračkih mjesta ponove, žestoko opominje..."
50 pregleda 3 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: DF
Vladislav Bojović, Foto: DF
Ažurirano: 01.03.2018. 14:37h

Funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović pozvao je sve opozicione partije da zajedno nastupe na lokalnim izborima koji će se najavjerovatnije u Pljevljima održati sredinom maja.

“Posebno pozivam Demokratsku Crnu Goru da prihvati formiranje jedne zajedničke opozicione liste u Pljevljima jer ne treba da dozvolimo da nam se situacija u Beranama ponovi”, naveo je Bojović u saopštenju za javnost ističući da je poziv opozicionim kolegama uputio ispred Demokratskog fronta.

Bojović smatra da lokalni izbori u Pljevljima ne treba da posluže kao poligon za odmjeravanje snaga unutar opozicije, niti treba da budu iskorišćeni za ostvarivanje bilo čijih uskostranačkih interesa i kalkulacija. “Bez obzira na to kakav će biti konačan ishod dogovora opozicije oko jednog kandidata za predsjednika Crne Gore, mi koji predstavljamo opoziciju u Pljevljima treba da budemo na visini zadatka i odgovornosti, a to znači da budemo složni. To od nas nesumnjivo očekuju slobodni i opoziciono nastrojeni građani Pljevalja koji zasigurno predstavljaju većinu u našem gradu. Pljevljacima treba sigurna pobjeda opozicije i smjena lokalne vlasti, a ne bilo kakvo eksperimentisanje opozicionih subjekata. Tim prije što je izvjesno da će DPS, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate nastupiti zajedno u Pljevljima jer ne žele da prospu i potroše nijedan glas. Jednostavno, mi iz redova opozicije ne treba da dajemo priliku i šansu vladajućoj garnituri da se bilo čemu nadaju u Pljevljima, osim ubjedljivom porazu” istakao je Bojović u saopštenju. Upozorio je da “neizvjesna politička situacija u Beranama, nakon odluke Državne izborne komisije da se izbori na više biračkih mjesta ponove, žestoko opominje i obavezuje da mi u Pljevljima budemo politički mudri i krajnje odgovorni”.

“Jasno je danas svima, da je kompletna opozicija nastupila zajedno u Beranama, ne bi nam vlast mogla ništa, pa ni ovo što sada pokušava da radi. Ponavljam i naglašavam, svakom građaninu je jasno da jedino ujedinjavanje opozicije u Pljevljima garantuje sigurnu pobjedu nad DPS-om, Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama. Pobjeda opozicije u Pljevljima može i treba da bude ubjedljiva i čista kao suza, kako ne bi ostavili ni najmanje prostora DPS-u da, zloupotrebom institucija koje kontroliše, osporava naš pobjednički rezultat u ovom gradu i pokuša da prekroji volju birača”, navodi Bojović u saopštenju. G.M.

Bonus video: