OSUDILI NEREDE

DPS: Podrška državnim organima u odbrani mira, stabilnosti i ustavnog poretka

"Posebno poručujemo vjernicima da je najobičnija izmišljotina priča o ugroženosti svetinja u Crnoj Gori, te da nema potrebe za njihovom odbranom, jer ih niko i ne napada, niti ima namjeru da ih napada"
2257 pregleda 3 komentar(a)
DPS logo
DPS logo

Demokratska partija socijalista Crne Gore pozvala je građane da, kako su saopštili, "ne dozvole da budu izmanipulisani od bilo koga i da se uzdrže od bilo kakvog oblika nasilja" tokom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Očigledno je da je usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti samo povod za uzbunjivanje javnosti i širenje neistina o namjeri da se crkvi oduzima imovina, i izgovor za pokušaje da se destabilizuje Crna Gora, ugrozi mir i ustavni poredak. Posebno poručujemo vjernicima da je najobičnija izmišljotina priča o ugroženosti svetinja u Crnoj Gori, te da nema potrebe za njihovom odbranom, jer ih niko i ne napada, niti ima namjeru da ih napada. Izjave čelnika Demokratskog fronta koji pokušavaju da se opravdavaju zbog vandalskog ponašanja u Skupštini u noći između 26. i 27. decembra zvuče isprazno i neuvjerljivo jer je cjelokupna crnogorska javnost mogla da vidi kako su se ponašali, i da čuje njihove ratne pokliče i pozive na oružje. Takođe, da vidi i odlučnost države da se efikasno suprotstavi bilo čijim nasrtajima na institucije sistema, i na namjere da se ugrozi građanski mir, stabilnost i ustavni poredak u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

DPS navodi da daje punu podršku Upravi policije i svim državnim organima "da nastave da djeluju beskompromisno u skladu sa Ustavom i zakonima, u svim situacijama, prema svim licima koja se ponašaju suprotno tome, bez obzira o kome se radilo".

"Apelujemo na građane da svojim ponašanjem pomognu nadležnim organima u tim nastojanjima, posebno u ove praznične dane kada očekujemo mnoge goste i turiste da dođu u našu zemlju, što je prije svega u najboljem interesu svih naših građna, i naše države Crne Gore. Svim našim članovima i simpatizerima, i svim građanima Crne Gore čestitamo predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, uz najbolje želje za dalje uspjehe, i ličnu i porodičnu sreću", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Preporučujemo za Vas