LP: Vlada da povuče ambasadora Miloševića iz Beograda

"Sa žaljenjem konstatujemo da nikakvi apeli niti upozorenja ni note nijesu urodila plodom pa se nažalost moraju preuzeti i krajnje mjere", navode iz Liberalne partije
4466 pregleda 10 komentar(a)
Liberalna partija
Liberalna partija

Liberalna partija oštro je osudila sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, ocijenivši da je to još jedan vandalski napad uperen protiv Crne Gore, dijaloga i mira.

"Nedopustivo je i ne smije da se događa u jednoj prijateljskoj i državi koja se smatra bratskom, da se bez ikakve intervencije nadležnih organa i reakcija države Srbije ponovo spaljuje crnogorska zastava u strogom centru Beograda na crnogorskoj ambasadi koja se napada bez ikakve zaštite. Sa žaljenjem konstatujemo da nikakvi apeli niti upozorenja ni note nijesu urodila plodom pa se nažalost moraju preuzeti i krajnje mjere", navode iz LP.

U toj partiji smatraju da Vlada Crne Gore mora povući ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Beograda i uložiti snažan demarš državi Srbiji.

Pitanje je, kako navode, da li bi se ovakav skandal i napad ikada mogao dogoditi ambasadi i zastavi Srbije u Podgorici, koja, dodaju, "nikada nije imala ni najmanje neprijatnosti niti probleme u sred Podgorice, uprkos raznim krizama i tenzijama."

"Posebno je bolan slučaj, vjerovatno nezabilježen u istoriji svijeta, da su crnogorski poslanici, prema tome državni funkcioneri Crne Gore, Milutin Đukanović i Milan Knežević učestovali u napadima na ambasadu Crne Gore i spaljivanju zastave svoje matične države u Beogradu", navode iz LP.

Takvo ponašanje, ističu, mora da bude tretirano oštrim sankcijama kako bi se spriječilo ponižavanje Crne Gore od strane njenih najviših funkcionera, poslanika.

"Najbolja poruka za sve to mračnjaštvo i srednjovjekovnu svijest koja doživljava poraz jeste mirna i miroljubiva rekacija Crne Gore i njenog naroda, koji je nekoliko dana slavio zajedno Novu godinu. Desetine hiljada ljudi na trgovima Crne Gore slavile su sa gostima zajedništvo, duh veselja, tolerancije i razuma, i poslali poruku da nema ništa od nasilja, mržnje i agresije koja se nameće već neko vrijeme,sa ranije poznatih adresa", zaključuju iz LP.

Bonus video: