Performans ispred ambasade u Beogradu, traže da Srbija tuži Crnu Goru

Udruženje je ispred vrata ambasade Crne Gore stavilo hamer sa natpisom "Evropska konvencija o ljudskim pravima" kako bi svako ko ulazi i izlazi iz ambasade "morao da je pregazi"
10435 pregleda 15 komentar(a)
Manojlović, Foto: Betaphoto
Manojlović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.01.2020. 14:02h

Srbijansko Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokrenulo je danas onlajn peticiju sa ciljem da prikupi potpise 10.000 građana i od države Srbije traži da Evropskom sudu za ljudska prava podnese tužbu protiv Crne Gore.

Predsjednik Udruženja Savo Manojlović rekao je novinarima ispred ambasade Crne Gore da podnošenje tužbe od strane Srbije traže zbog "kršenja imovinskih prava, prava na pravično suđenje i prava na slobodu vjeroispovijesti" od strane Crne Gore.

"Smatramo da je ovo vrsta smirivanja tenzija umjesto izjava kojima se raspiruje mržnja medju narodima i kojima se diže tenzija. Vlast ne treba ništa od toga da radi. Ima na raspolaganju jedno međunarodno sredstvo jer su potpisnice Evropske konvencije i Srbija i Crna Gora", rekao je Manojlović.

Kako je naveo, Udruženje je izradilo prvu verziju nacrta tužbe koji planira da besplatno ustupi državi Srbiji.

Udruženje je ispred vrata ambasade Crne Gore u Beogradu stavilo hamer sa natpisom "Evropska konvencija o ljudskim pravima" kako bi svako ko ulazi i izlazi iz ambasade "morao da je pregazi".

Gaženje hamera sa nazivom konvencije, kako su naveli iz Udruženja, predstavlja pokazatelj trenutnog stanja u Crnoj Gori.

Bonus video: