Sa naloga Opštine lajkuju DPS u ime svih Tivćana

Zvanični nalozi Opštine Tivat na društvenim mrežama među redovnim podržavaocima sadržaja koji se objavljuju na oficijelnim nalozima Demokratske partije socijalista
9404 pregleda 9 komentar(a)
Uprava zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Uprava zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.01.2020. 17:40h

Zvanični Fejsbuk i Instagram nalozi Opštine Tivat su među redovnim podržavaocima sadržaja koji se objavljuju na oficijelnim nalozima Demokratske partije socijalista na tim društvenim mrežama.

Fejsbuk nalog institucije, koja pripada svim građanima Tivta - Opštine, redovno „lajkuje“ sadržaje objavljene na nalogu DPS-a na toj društvenoj mreži, što pokazuje niz screenshotova - koje su građani uputili „Vijestima“.

dps
Podrška DPS-a: Sa naloga Opštine Tivat(Foto: Instagram)

Među sadržajima koje je neko od administratora Fejsbuk naloga Opštine Tivat lajkovao na profilu DPS-a su informacije i poruke sa nedavnog kongresa DPS-a, sastav novog Glavnog odbora vladajuće partije i aktivnosti njenog predsjednika Mila Đukanovića i zamjenika predsjednika Duška Markovića.

Iz Opštine kojoj je na čelu dr Siniša Kusovac (DPS) nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ ko u ime te instutucije i zašto, podržava političke sadržaje sa naloga vladajuće crnogorske partije.

“Vijesti” su pitale i da li ovakvo postupanje od strane administratora Fejsbuk profila institucije koja pripada svim građanima Tivta (Opštine) nevezano za njihovu političku pripadnost, smatra primjerenim ponašanjem ili zloupotrebom javnih resursa u političke svrhe, te što će preduzeti tim povodom.

U Tivtu bi za tri mjeseca trebalo da budu održani redovni lokalni izbori. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, oficijelnim profilom Opštine Tivat na Fejsbuku administrira nekoliko osoba i sve one imaju ovlašćenja i šifre da “ulaze” na taj nalog i na njega postavljaju sadržaje, ali nije poznato da li im u ta ovlašćenja spada i lajkovanje.

“Vijesti” su prije mjesec pisale o identičnoj pojavi i na zvaničnom Fejsbuk nalogu Opštine Kotor s koga se takođe lajkuju sadržaji objavljene na oficijelnom Fejsbuk profilu DPS-a.

PR menadžerka Opštuje Kotor Tamara Crepulja (DPS) tada je negirala da je bio ko od ovlašćenih admnistratora FB naloga Opštine Kotor lajkovao objave na profilu DPS-a.

“To je očigedno, rezultat hakerskih upada koje u manjoj ili većoj mjeri, imamo još od polovine jula, rekla je ona ranije.

Bonus video: