Haradinaj: Moguće da se glasanje o demarkaciji odloži, neki albanski poslanici su u Podgorici

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti je pozvao poslanike Samoopredjeljenja da glasaju za ratifikaciju i da se tako obezbijedi liberalizacija viza i da se Skupština vrati "normalnoj agendi"
52 pregleda 1 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 28.02.2018. 11:41h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će Skupština poslije mišljenja parlamentarne komisije za međunarodne odnose o novom predlogu zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, nastaviti sjednicu raspravom o tom dokumentu, dok je ostavio mogućnost da se danas ne glasa o zakonu.

Poslije odluke Skupštine da po skraćenom postupku razmotri predlog zakona, Haradinaj je rekao da će Skupština nastaviti raspravu kada bude dostavljen predlog komisije za međunarodne odnose.

Rekao je da ne zna tačno koliko glasova nedostaje da se zakon usvoji, ali da će sjednica pokazati jedinstvo.

"Alijansa za budućnost Kosova je jedinstvena oko demarkacije. Može se dogoditi da se odloži sjednica (glasanje) ako se to procijeni, jer su neki albanski poslanici u Podgorici", kazao je Haradinaj.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti je pozvao poslanike Samoopredjeljenja da glasaju za ratifikaciju i da se tako obezbijedi liberalizacija viza i da se Skupština vrati "normalnoj agendi".

"Danas je poseban dan jer ćemo imati naše prijatelje iz Evropske komisije da obezbijedimo evropsku perspektivu Kosovu. DSK je zadovoljan da smo postigli konsenzus o demarkaciji", kazao je Hoti.

Skupština Kosova je danas odlučila da se po skraćenom postupku razmotri predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

To konkretno znači da će procedura usvajanja zakona biti završena ove sedmice.

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji zatražio je ranije hitan sastanak parlamentarne Komisije za međunarodne odnose koja treba da se izjasni o predlogu zakona i svoju odluku saopšti Skupštini.

Očekuje se da će komisija, s obzirom na njen sastav, usvojiti izvještaj poslije čega će o njemu raspravljati poslanici Skupštine Kosova.

Bonus video: