da li se radilo o privatnoj ili državnoj posjeti

DF: Đukanović da kaže je li avionom Pola Pue išao u Majami

"Ono što je sasvim izvjesno je da je avionski let plaćen sredstvima poreskih obveznika", navode iz DF-a
20277 pregleda 70 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) pozvao je nadležne u Generalnom sekretarijatu Vlade i Predsjedništvu da obavijeste javnost koliko je sredstava utrošeno za novogodišnji i božićni boravak predsjednika Mila Đukanovića, Lidije Đukanović i, kako navode, još jednog broja osoba, bliskih tom bračnom paru.

Takođe je, kako navode u saopštenju, potrebno je saopštiti da li se radilo o privatnoj ili državnoj posjeti.

"Da li je Milo Đukanović ovo prekookeansko putovanje realizovao u skladu s Pravilnikom Generalnog sekretarijata Vlade i Predsjedništva? Da li je, kako je to insistiralo SDT u suđenju za “državni udar”, Milo Đukanović tražio saglasnost Predsjedništva DPS-a, ili nekog drugog državnog organa, da bi mogao realizovati ovo putovanje? Da li je potpisao nalog za službeno putovanje i podigao dnevnice", navode iz DF-a.

Demokratski front traži odgovor i od Agencije za vazduhoplovstvo, za koje je potrebe, kako navode u tom političkom savezu, 29. decembra, u periodu od 16 do 20 sati, avion marke “Learjet 45”, u vlasništvu Avioservisa Generalnog sekretarijata Vlade, korišćen na relaciji Podgorica – Pariz (Burže).

"Da li je u Buržeu došlo do presijedanja Mila Đukanovića, Lidije Đukanović i još jednog broja njima bliskih lica? Da li je za prelet do Majamija, kao krajnjeg odredišta bračnog para Đukanović, iz Buržea korišćen “Boing” sa 27 sjedišta? Ili je korišćen privatni avion marke “Boing” sa 27 sjedišta, u vlasništvu Pola Pue, koji, po podacima FBI, slovi za visoko rangiranog člana kineske mafijaške organizacije, “Trijade 14-K”, koja je odgovorna za šverc droge velikog obima širom svijeta, uglavnom heroina i opijuma iz Kine ili Jugoistočne Azije", stoji u saopštenju DF-a.

DF, kako naglašavaju, postavlja pitanje predsjedniku Đukanoviću - da li je za putovanje u Majami koristio avion Pola Pue.

"Uz ovo, javnosti su još svježa sjećanja na slična putovanja bračnog para Đukanović u Sen Trope, u organizaciji profesora Duška Kneževića, i u Dubai, kao i minusi na kreditnim karticama, koje je pokrivao Knežević, zlatni sponzor DPS-a. Ono što je sasvim izvjesno, jeste da je avionski let plaćen sredstvima poreskih obveznika, istih onih građana koji već skoro mjesec dana, noseći ikone svetaca, iz noći u noć preplavljuju ulice crnogorskih gradova, uz jasnu poruku: “Ne damo svetinje!” A Đukanović, poput južnoameričkih diktatora, opijen tridesetogodišnjom diktaturom, nastavlja svoje institucionalne orgije, a niko od bliskih mu prijatelja, koji su i bili s njim u Majamiju, ne smije da mu kaže da se kraj približio", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Preporučujemo za Vas