"UKOLIKO ON TO PROCIJENI PRIHVATLJIVIM"

URA spremna da plati kaznu Goranoviću: Režim pokušava da zaplaši građane

"Kao partija apsolutno smo protiv bilo kojeg nedoličnog iskaza u javnom diskursu ali to ne znači da golom represijom treba ići na disciplinovanje građana koji slobodnijim izrazom kanališu svoj opravdani gnijev na društvenim mrežama prema državnim funkcionerima i javnim ličnostima"
5460 pregleda 10 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Građanski pokret URA spreman je da plati kaznu Nikšićaninu Miliji Goranoviću, ukoliko on to procijeni prihvatljivim, zbog njegovog komentara na Fejsbuku upućenom direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, saopštili su iz ove partije.

Goranović je kažnjen sa 500 eura, zbog toga što je direktora policije na Fejsbuku nazvao "prdnjavom"...

"Tridesetogodišnji režim pokušava da disciplinuje i zaplaši obične građane i osujeti bilo kakav i pokušaj kanalisanja opravdanog gnijeva stanjem u društvu već trideset godina. Kao partija apsolutno smo protiv bilo kojeg nedoličnog iskaza u javnom diskursu ali to ne znači da golom represijom treba ići na disciplinovanje građana koji slobodnijim izrazom kanališu svoj opravdani gnijev na društvenim mrežama prema državnim funkcionerima i javnim ličnostima. Između ostalog i u opisu je posla državnih funkcionera i javnih ličnosti da imaju znatno veći stepen tolerancije na glas građana", saopštili su iz GP URA.

Iz te partije su naveli i da bi ovom analogijom kažnjavanja i mnogi javne ličnosti u crnogorskome društvu zbog neprimjernog izaraza trebale da snose prekršajnu odgovornost počev od samog predsjednika Mila Đukanovića.

"Ne zaboravlja crnogorska javnost njegove sramne istupe u kojima je vrijeđao i čak pozivao na deratizaciju svih onih koji ne misle kao on i nisu pod njegovom kontrolom. Ne zaboravlja i sramne poteze sadašnjeg direktora Uprave policije koji golom silom policijskog aparata, nalik onima u totalitarnim režimima, pokušava da disciplinuje sve one koji se odluče na kritiku i kanalisanje gnijeva. Proces prema Goranoviću je zastiđe države koja gazi svoj Ustav, jer sebe definiše kao demokratsku i zemlju koja je duboko zagazila u proces evropskih integracija", zaključuje se z saopštenju GP URA.