Mej na sastanku sa liderima Zapadnog Balkana: UK dijeli zajedničku viziju za budućnost regiona

Premijer Duško Marković učestvovao je u Londonu na prijemu koji je Mej priredila za lidere Zapadnobalkanske šestorke povodom Investicionog samita EBRD za Zapadni Balkan
52 pregleda 0 komentar(a)
Tereza mej sa liderima Zapadnog Balkana, Foto: Britanska ambasada
Tereza mej sa liderima Zapadnog Balkana, Foto: Britanska ambasada
Ažurirano: 27.02.2018. 13:17h

Predsjednica Vlade Velike Britanije i Sjeverne Irske Tereza Mej kazala je da Ujedinjeno Kraljevstvo dijeli zajedničku viziju za budućnost regiona utemeljenu na evropskim vrijednostima, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Premijer Duško Marković učestvovao je u Londonu na prijemu koji je Mej priredila za lidere Zapadnobalkanske šestorke povodom Investicionog samita EBRD za Zapadni Balkan.

"Mej je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo dijeli zajedničku viziju za budućnost regiona utemeljenu na evropskim vrijednostima i koji doprinosi bezbjednosti Evrope", kaže se u saopštenju Vlade.

Ona je, kako se navodi, rekla da će Samit u Londonu, u okviru Berlinskog procesa, imati ambicioznu agendu usmjerenu na jačanje ekonomske stabilnosti regiona i promocije saradnje u pogledu političkih i bezbjednosnih izazova sa kojima se region suočava.

Navodi se da je Marković u razgovoru sa Mej, prenio zahvalnost za podršku Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori tokom crnogorskog pristupanja NATO-u, kao i na ukupnoj bilateralnoj podršci i istakao značaj daljeg unapređenja saradnje, posebno u ekonomiji.

Bonus video: