"Đukanović pokazao da nije predsjednik svih građana"

Skupština opštine Pljevlja na najboljem je putu da djeluje kao autentično predstavničko tijelo naroda u tom gradu, ocijenio je Pljevaljski odbor za odbranu svetinja
8357 pregleda 12 komentar(a)
Sa litije u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sa litije u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja ocijenio je danas da je Skupština opštine Pljevlja na najboljem putu da djeluje kao autentično predstavničko tijelo naroda u tom gradu, jer je “građanska inicijativa upućena Skupštini opštine Pljevlja za osudu anticrkvenog, licemjerno nazvanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, naišla na podršku odbornika Skupštine opštine Pljevlja”.

Oni su zbog podrške zakonu kritikovali poslanike vladajuće partije iz Pljevalja u Skupštini Crne Gore, Danijela Živkovića i Filipa Vukovića, kao i predsjednika OO DPS u Pljevljima, Vlada Milinkovića.

"I predsjednik Opštine Igor Golubović kao i predsjednik Skupštine Dragiša Sokić kriju svoje tragove i nadaju se epilogu koji bi im omogućio da iz velike nevolje u koju nas je gurnula njihova partija izađu bez sopstvenog stava i štete po svoje lične interese. To, potpuno jasno saopštavamo, neće biti moguće. Ovo vrijeme i događaji takvi su i toliki da nadmašuju značaj svakoga pojedinca i svačije karijere. Iskušenjima na kojima se nalazi naša sveta Crkva i vjerni narod potpuno smo dorasli i ne treba sumnjati da ćemo na sve izazove odgovoriti silom naše vjere kojoj ništa neće moći odoljeti”, navodi se u saopštenju Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

Odbor je ocjenio da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pokazao da nije predsjednik svih građana “kada nas je nazvao ludačkim pokretom”.

“U svom agresivnom i bezumnom istupanju, pored mnogobrojnih polupismenih i poluanonimnih saopštenja, predsjednik režimske partije, nazvao nas je „ludačkim pokretom“, čime je pokazao da nije predsjednik svih građana. Pokušavši da nas „uvrijedi“, samo je ogolio svoju zlu namjeru (a koje je sam kreator i glavni protagonista) ne samo prema pravoslavnima, već i prema državi Crnoj Gori. Da nijesmo „ludački pokret“, pokazaćemo već na narednoj litiji koja će se održati u četvrtak 30. januara, kad ćemo biti još brojniji - kada će se vidjeti sve dostojanstvo i gospodstvo ovoga naroda, ali i odlučnost i jedinstvo kome nema premca u našoj novijoj istoriji. Ovih dana, Pljevljaci su se oslobodili straha koji nam je decenijama utjerivan u kosti. Ne postoje nikakve šanse da ne uspijemo u našoj plemenitoj i časnoj namjeri da sačuvamo svetinje – dostojanstvom, mirom i molitvom. Nema te brane koja će zaustaviti našu planinsku rijeku i omogućiti smutljivcima da u politikantskoj žabokrečini otimaju ono što su naši preci gradili i branili. Ne damo svetinje, to je poduhvat koji je smisao našeg života”, navodi se na kraju saopštenja Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

Bonus video: