Božović: Nećete pričom o crkvama prevariti Tivćane na izborima

On je naglasio da će „raskrinkati partijsko zapošljavanje do tančina, uništavanje lokalne administracije, brojne neuspjehe infrastrukturnih poduhvata kojima se dičite prije nego li počnu, kao i korupciju, zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i ostala krivična djela vaših „perspektivnih“ kadrova čijim ste instaliranjem ojadili ovaj grad
10154 pregleda 11 komentar(a)
Goran Božović, Foto: Crnogorska
Goran Božović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 29.01.2020. 13:03h

Demokratska partija socijalista ima perfidnu namjeru da temom o crkvama kojoj su pred Novu godinu opteretili cijelu Crnu Goru, kontaminira izbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore u Tivtu.

Ocjenio je to predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjdništva te stranke Goran Božović komentaruišući sjednicu OO DPS Tivat kojoj je prije dvije noći prisustvovao liuder DPS i predsjendik Crne Gore Milo Đukanović.

Tema protesta u vezi Zakona o slobodi vjeripsipovjesti na čijem je upravo on usvajanju insistirao, obilježila je ovaj Đukanovićev javni nastup jer je on ocijenio da su litije što se skoro svakodnevno organizuj u širom Crne Gore sa ciljem povlašenja tog Zakona, „usmjerene na rušenje Crne Gore“, a hiljade ljudi koje u njima šetaju, Đukanovič je pozvao da ne ulestvuju u tom kako je rekao „luđačkom pokretu“.

„Znamo da vi Tivat smatrate svojim bastionom, i da vam rezultat na ovim izborima mnogo znači u gradu koji ima ozbiljan priliv sredstava, ali i kao psihološki uticaj na parlamentarne izbore nakon toga. Ali ovaj put za razliku od prethodnih, bićete žrtva sopstvene igre. Nećemo Vam dozvoliti da pričom o crkvama, temom koja nije od vitalnog interesa za funkcionisanje lokalne samouprave, obojite izbornu kampanju u Tivtu i maskirate vaše štetočinsko upravljanje finansijama Tivta i lokalnom administracijom, korupciju, partijsko zapošljavanje i mnoštvo drugih nepočinstava kojima devastirate Tivat.“- poručio je juče Božović lideru DPS-a.

U Crnogorskoj smatraju da je DPS donošenjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti u ovom momentu uspio u namjeri da polarizuje Crnu Goru, da probudi retrogradne duhove prošlosti, te da kreira „ambijent u kojem se ističu primitivizam i ostrašćenost“.

„Iracionalno je iznad racionalnog, emocije nadvladavaju razum, a građanska Crna Gora je gubitnik u kanalu između šovinističkih frakcija. U proteklih mjesec dana događaji su pokazali da je pred crnogorskim društvom dug put ka emancipaciji i prosvijećenosti, mnogo duži nego što smo mislili. Uspjeli ste na državnom nivou potpuno maskirati brojne afere i usvajanje vrlo važnih dokumenata za crnogorskog građanina, kao što su Zakon o budžetu, Zakon o radu, Izmjene izbornih propisa, oživljavanje zombija crnogorske ekonomije Montenegro Airlines-a, alivam u Tivtu nećemo dozvoliti da sakrijete otpis duga 5,6 miliona eura Porto Montenegru, izgubljena 2 miliona eura u Atlas banci, te brojne izgubljene višemilionske sporove zbog neznanja i korumpiranosti.“- poručio je Božović Đukanoviću i rukovodstvu tivatskog DPS-a.

On je naglasio da će „raskrinkati partijsko zapošljavanje do tančina, uništavanje lokalne administracije, brojne neuspjehe infrastrukturnih poduhvata kojima se dičite prije nego li počnu, kao i korupciju, zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i ostala krivična djela vaših „perspektivnih“ kadrova čijim ste instaliranjem ojadili ovaj grad.“

„Budite sigurni da ćemo vas smjestiti u užareni pakleni okvir priče o crkvama kojom namjerno kreirate društvenu destabilizaciju, da bi lično profitirali. Smatramo da je spornu temu neophodno riješiti adekvatnim zakonskim rješenjem, ali ističemo da ste namjerno izabrali ovaj tajming kako bi zamutili političku scenu u izbornoj godini, i stvorili ambijent za novu izbornu krađu.“ – poružio je Božović DPS-ovcima.

On ističe da je Đukanovićeva priča puna kontradikcija i da je kao neko ko je radikalno mijenjao strane i pozicije, iz krajnosti u krajnost, lider DPS najmanje pozvan da o tome govori.

„Bio je progonitelj Crnogoraca i CPC koje sad želi da zastupa, a bio podržavalac SPC koju sada progoni. Bio je šef administracije koja je u određenim slučajevima i pod sumnjivim okolnostima državnu imovinu upisivala na crkvu ili pojedine crkvene velikodostojnike, a sad bi te greške da ispravlja. Zastupa odvojenost vjerskih zajednica od države, a onda bi da partijskim programom obnavlja crkvu, koja je, usput rečeno, za Crnogorce obnovljena dok je on bio na drugoj strani. I sve to u zavisnosti od ličnog računa kad mu što više odgovara. Ništa od njega bolji nijesu ni lideri ekstremističkih nacionalno obojenih političkih snaga, koji su u sadejstvu sa Đukanovićem, zarobili sve građane u tamnom vilajetu sa grozomornim asocijama na prošla vremena koja svaki normalan građanin posmatra s prezirom.“- istakao je Božović.

On smatra da su građani žrtve raznih manipulacija sa svih strana, te poručuje da „niti je DPS legitiman predstavnik Crnogoraca, niti je DF legitiman predstavnik Srba, i narod mora da shvati da i jedni i drugi nemaju iskrene namjere i bore se za lične interese svađajući narod.“Iz tivatskog odbora Crnogorske saopštili su da Crna Gora „mora biti dom za sve njene građane bez razlike, sa jednakim pravima, svaki državljanin je nosilac suvereniteta, ali isto tako svaki građanin mora ispoljiti osnovni vid poštovanja prema državi i njenim simbolima koji su na snazi, bez izuzetka.“

Ističu da podržavaju pravo svakog građanina na samoopredjeljenje i upražnjavanje vjerskih prava kao krajnje intimno pitanje, ali i da itovremeno osuđuju „svaki vid provokacije, ispoljavanja mržnje, destrukcije i šovinizma bilo koje vrste, i koji dolazi sa bilo koje strane, bilo da se ispoljava u verbalnim istupima, pokličima, militantnim pjesmama, krečenju javnih površina, kamenovanju, ili fizičkim obračunima.“

Božović je naglasio da Crnogiorska ne razmišlja o bojkotu predstojećih izbora u Tivtu i poručuje vlastima da im manipulacije kakve se vide ovih dana na temi Zakona o slobodi vjeroispovjetsi ovdje neće proći, te da će oni učiniti sve da se bez političke borbe „ne prepusti devastatorima novi četvorogodišnji mandat bez kontrole, za ostvarivanje ličnih interesa na uštrb lokalne zajednice.“

Bonus video: