"klasična zloupotreba lokalnih institucija"

DPS Budva: Inicijativa nezakonita, potpisi moguće falsifikovani

"Opravdano sumnjamo da je ova nezakonita politička ujudurma, u formi nekakvog poništenja Zakona o vjeroispovijesti, inicirana falsifikatima, što predstavlja krivično djelo", saopšteno je iz budvanskog DPS-a
4447 pregleda 9 komentar(a)
DPS Budva, Foto: DPS
DPS Budva, Foto: DPS

Pokušaj donošenja deklaracije za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Opštine Budva predstavlja klasičnu zloupotrebu lokalnih institucija, ocjenjuju u odboru Demokratske partije socijalista (DPS) u tom gradu.

"O ovakvim zakonima se raspravlja, i oni se donose u Skupštini Crne Gore, što bi trebalo da znaju i predstavnici Demokratskog Fronta i Demokrata, glavnih organizatora ove ujdurme, koji zloupotrebljavajući pitanje crkve zapravo pokušavaju da poprave svoje konstantno opadajuće rejtinge", navode iz budvanskog DPS-a.

Pored, kako su kazali, nedozvoljene politizacije i pokušaja profitiranja na ovoj temi, u DPS-u tvrde da je inicijativa i formalno sporna, odnosno da potpisi građana koji je prate nijesu verifikovani od strane MUP-a.

"Među potpisnicima ima stranaca, djece, ljudi koji nemaju prebivalište u Crnoj Gori... Tim povodom predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić zatražio je da budvanski parlament pribavi potvrdu MUP-a kojom bi se utvrdilo da spisak sadrži potpise građana koji su upisani u birački spisak sa poslednjih izbora. Kako do danas nismo dobili odgovor od Skupštine opštine Budva, opravdano sumnjamo da je ova nezakonita politička ujudurma, u formi nekakvog poništenja Zakona o vjeroispovijesti, inicirana falsifikatima, što predstavlja krivično djelo", zaključuju iz OO DPS Budva.

Povezani članci

03. Februar 2020.

Sjednica SO Budva bez kvoruma, koalicija opstala

Preporučujemo za Vas