Odbornički klub DPS Pljevlja: Još jedan poraz opozicije

"Ono što opozicionari ne razumiju jeste činjenica da se mi politikom, za razliku od njih bavimo zbog ideologije i uvjerenja, a ne zbog oportuniteta i sitne lične koristi", navode iz DPS-a
4933 pregleda 15 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Sjednica Skupštine opštine Pljevlja, na kojoj je trebalo da se rapravlja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, danas je ponovo odložena zbog nedostatka kvoruma.

Sjednici, koja je sazvana na inicijativu građana, prisustvovalo je 17 odbornika od ukupno 35 koliko broji pljevaljski parlament. U skupštinskim klupama bila su i dva odbornika DPS-a Predrag Cvijović i Srđan Pivljanin.

Iz Odborničkog kluba DPS-a u SO Pljevlja su, povodom neodržavanja sjednice, saopštili da se još jednom se pokazalo da lokalna, ali i državna opozicija "ne može uspjeti u svojim naumima", čak ni kada, kako tvrde u toj partiji, pokušavaju djelovati "ucjenama, prijetnjama ili određenim lukrativnim ponudama prema našim odbornicima".

"Sjednica Skupštine opštine Pljevlja danas ponovo nije održana zbog nedostatka kvoruma. Iako su prethodnih dana bili izraženi pritisci na odbornike Demokratske partije socijalista da prisustvuju sjednici još jednom se pokazalo da lokalna, ali i državna opozicija ne može uspjeti u svojim naumima čak ni onda kada pokušavaju djelovati ucjenama, prijetnjama ili određenim lukrativnim ponudama prema našim odbornicima. Ono što opozicionari ne razumiju jeste činjenica da se mi politikom, za razliku od njih bavimo zbog ideologije i uvjerenja, a ne zbog oportuniteta i sitne lične koristi. Nastavak agonije u koju su upali, danas je doživio kulminaciju kroz besprizorno nepoštovanje procedure i poslovnika. Nećemo dozvoliti da se odbornici vladajuće većine vrijeđaju, oni koji su to danas uradili zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu najbolje govore o sebi. Upravo zbog toga Demokratska partija socijalista će nastaviti da upravlja i Pljevljima i Crnom Gorom i čvrsto i odlučno će se oduprijeti svim nasrtajima kojima se pokušava ovih dana uzdrmati državni temelj naše kuće", saopšteno je iz Odborničkog kluba DPS-a u SO Pljevlja.

Bonus video: