Abazović: Poštujemo evropske tekovine i baš zbog toga nećemo učestvovati u radu parlamenta

„Postoji zastoj u ispunjavanju evropskih standarda u zemlji, nijesmo zatvorili nijedno pregovaračko poglavlje osim njih tri koja se zatvaraju gotovo po automatizmu, ministar za evropske poslove bio je u sukobu interesa i kao takav diskreditovao sadašnju vlast za bilo koji proces koji bi vodio ka ostvarivanju evropskih standarda"
73 pregleda 14 komentar(a)
Dritan Abazović, aivo Orav, Foto: URA
Dritan Abazović, aivo Orav, Foto: URA
Ažurirano: 26.02.2018. 16:00h

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori - Aivom Oravom.

Kako stoji u saopštenju ove partije Abazović je iskazao zadovoljstvo sastankom i dodatnom spremnošću i naporima Evropske unije kako bi zemlja što prije ispunila očekivane standarde i ušla u zajednicu modernih evropskih zemalja.

Evropska unija je to i pokazala kroz nedavno usvojenu Strategiju proširenja na zemlje Zapadnog Balkana, konstatovano je na sastanku Abazovića i Orava.

Predsjednik Građanskog pokreta URA iskazao je čvrstu privrženost te partije evropskim tekovinama i naglasio da je to jedini ispravan put kojim Crna Gora može i treba da ide.

On je međutim iskazao i zabrinutost prema spremnosti aktuelne vlasti da radi na procesu evropskih integracija.

„Postoji zastoj u ispunjavanju evropskih standarda u zemlji, nijesmo zatvorili nijedno pregovaračko poglavlje osim njih tri koja se zatvaraju gotovo po automatizmu, ministar za evropske poslove bio je u sukobu interesa i kao takav diskreditovao sadašnju vlast za bilo koji proces koji bi vodio ka ostvarivanju evropskih standarda. Sve u svemu već odavno alarmantna društvena zbilja“, istakao je Abazović.

On je Oravu ponovio ranije izrečeni stav da nema povratka u nelegitimni parlament i da poslanici Građanskog pokreta URA sjutra neće biti u parlamentu kada predsjednik Evropske komije Žan Klod Junker bude u posjeti našoj zemlji.

„Nećemo prisustvovati radu nelegitimnog parlamenta koji je formiran na antievropskim načelima. Uvažavamo gospodina Junkera i raduje nas njegova posjeta ali naš nedolazak na sjutrašnju sjednicu nije usmjeren protiv njega, štaviše taj čin je odbrana onoga što su evopske tekovine i onoga što gospodin Junker predstavlja. Tek kada vlast pokaže minimum razumijevanja za takve tekovine, možemo pričati o povratku u parlament“, zaključio je Abazović.

Bonus video: