Demokrate o pozivu Markovića na dijalog: klasična simulacija premijera-blefera

Dodaju da je "premijer-blefer je, više puta do sada, obmanuo i građane i međunarodnu zajednicu, pa su njegovi pozivi na dijalog izgubili bilo kakvu vrijednost, osim ocjene da su unaprijed sračunati na novu prevaru"
5724 pregleda 17 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je današnji poziv premijera Duška Markovića na dijalog klasična simulacija "premijera-blefera."

Marković je danas uputio danas relevantnim političkim i društvenim činiocima pismo kojim ih poziva na dijalog o svim pitanjima "koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive"

"Današnji poziv Duška Markovića na dijalog koji će, prema njegovim riječima, navodno, pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive Crne Gore, predstavlja klasičnu simulaciju premijera-blefera. Nije potrebno podsjećati da je upravo Marković taj koji je blokirao dijalog i koji je jednostranim nametanjima izazvao krizu i nestabilnost. Upravo je on odgovoran za tešku društvenu i ekonomsku krizu u kojoj se Crna Gora nalazi. Danas, premijer-blefer pokušava da vrlo nevješto jednim potezom simulira demokratiju, a drugim puca direktno u nju. Premijer-blefer je, rano jutros, naredio Upravi policije da suspenduje svoja ovlašćenja i odustane od poslova iz svojih nadležnosti, a to su prevashodno čuvanje mira i bezbjednosti svih građana Crne Gore. Premijer-blefer, dakle, upućuje poziv na dijalog o zaštiti sloboda i prava vjernika, a istovremeno tim istim vjernicima uskraćuje zaštitu prilikom mirnih okupljanja", saopšteno je iz Demokrata.

Dodaju da je "premijer-blefer je, više puta do sada, obmanuo i građane i međunarodnu zajednicu, pa su njegovi pozivi na dijalog izgubili bilo kakvu vrijednost, osim ocjene da su unaprijed sračunati na novu prevaru."

"Podsjećamo da je premijer-blefer izigrao i Briselski plan, a potom pobjegao od sveobuhvatnih izbornih reformi. Premijer-blefer je prvo izazvao tenzije, posvađao građane, pa sada tako posvađane zove na dijalog. Zato premijeru-bleferu poručujumo da prvo stavi van snage Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji dijeli građane, odloži izbore, pa tek onda prihvatamo dijalog, ali ne sa DPS-om, već sa međunarodnom zajednicom", zaključile su Demokrate.

Bonus video: