DF: Za nas nije dovoljno odlaganje primjene Zakona

"Mi iz DF-a ne vjerujemo ništa komunističkoj i antihrišćanskoj Vladi Crne Gore. Oni su se više puta pokazali nepouzdanim i spremnim za prevaru”
11373 pregleda 74 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Demokratski front saopštio je da im je evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji prenio da je premijer Duško Marković spreman da stavi van snage primjenu Zakona o slobodi vjeroispovjesti dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom i Sudom za ljudska prava u Strazburu.

"Predstavnici DF-a su jasno istakli da to za nas nije dovoljno i da mi stojimo iza stava crkve da je uslov svih uslova za mirno rješenje krize povlačenje zakona. Mi iz DF-a ne vjerujemo ništa komunističkoj i antihrišćanskoj Vladi Crne Gore. Oni su se više puta pokazali nepouzdanim i spremnim za prevaru”, navodi se u saopštenju jednog do lidera DF-a Nebojše Medojevića.

Varhelji, kako je dodao, koji dolazi iz hrišćanske partije Mađarske, je vrlo jasno rekao da država nema šta da se miješa u organizaciju, ustrojstvo i djelovanje crkve i da je to pitanje kanonskog prava i za to nadležan Vaseljenski patrijarh, a ne bilo koja partija ili partijski predsjednik.

“On nas je upoznao sa praksom u Mađarskoj, gdje Vlada prvo postigne sporazum sa crkvom o zakonu, pa onda ide u parlament. DF je veoma zadovoljan da je EU ponovila naše argumente iz Skupštine, kada smo upozoravali vladajuće partije da ne ulaze u ovako grubo kršenje Ustava i evropskih standarda”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: