Amfilohije: Sramno što ministar odbrane Crne Gore nije danas u Rovcima

“Dobro, ovi naši sad montenegrini, kako ih ja zovem, imaju neku drugu filosofiju, neka im Bog bude na pameti i na razumu", rekao je Amfilohije.
18880 pregleda 302 komentar(a)
Amfilohije danas u Rovcima, Foto: Mitropolija.com
Amfilohije danas u Rovcima, Foto: Mitropolija.com

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je danas da je očekivao da na pomenu Pavlu Bulatoviću danas u Rovcima bude i ministar odbrane Crne Gore, jer je Bulatović bio ministar nekadašnje savezne države.

“Dobro, ovi naši sad montenegrini, kako ih ja zovem, imaju neku drugu filosofiju, neka im Bog bude na pameti i na razumu. Ali, sramno je i stidno, da danas ovde nije ministar odbrane Crne Gore. Sramota! Njegova sramota i sramota ove Crne Gore, ali još veća čast Rovčaninu Pavlu Bulatoviću, velikom i divnom i časnom Rovčaninu i Srbinu i ministru. Bog da ga upokoji",rekao je Amfilohije, a piše na sajtu Mitropolije.

On je dodao da je Pavle Bulatović, savezni ministar odbrane koji je ubijen prije 20 godina "častan i čestiti Rovčanin koji je nevino postradao, da se ni danas ne zna od čije ruke".

“Ali Bog znade i stradalnike i zločince, a Pavle će ostati zapisan u pamćenju ovoga naroda kao nevina žrtva”, rekao je on.

Amfilohije je služio parastos kome su prisustvovali i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović.

Bonus video: