SA MJESTA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA

Kalezić napistio Crnogorsku, pridružuje se Demokratama

"Političke razlike u viđenju buduđeg rada su postale nepremostive"
3041 pregleda 9 komentar(a)
Kalezić, Foto: Demokrate
Kalezić, Foto: Demokrate

Predrag Kalezić, bivši predsjednik Gradskog odbora i član Predsjedništva Crnogorske, nakon što je napustio ovu partiju, pridružio se Demokratama. Poručio je da su političke razlike u viđenju buduđeg rada, postale nepremostive.

"U dužem periodu koji je iza nas, a kome svjedočim iskreno i iz samog jezgra zbivanja, donošene su veoma krupne i plodne odluke, projektovane idejom ustavnog patriotizma. Odgovorne i važne odluke da se najprije kroz podršku građanima osnaži probuđena građanska svijest, te stalna potreba da se stavovima i činjenjem principijelno stavimo na stranu svakog građanina čija su prava ugrožena ili uskraćena, počele su među nama rađati jasan koncepcijski jaz i znakovite razlike u promišljanju smjera u kome treba da ide Crna Gora", poručio je Kalezić.

On je naglasio da promjene u Crnoj Gori neminovno dolaze.

"U crnogorskom političkom prostoru stasala je nova plejada marljivih, vrijednih i politički pismenih ljudi. Pred generacijom mladih političkih djelatnika, dakako iskrenijom i neopijenom vlašću i klijentelizmom, je istorijska šansa da se izborimo za promjene za dobro svih. Neophodno je vratiti nadu da se politikom mogu baviti odvažni i odgovorni ljudi", rekao je Kalezić.

On je dodao da je njegov put po mjeri svih građana Crne Gore, u kojoj su mogući slobodni i pošteni izbori, gdje je na većem nivou vladavina prava i jednakost. Tu ne bi bila alternative Evropi.

"Stoga je ovo moje pismo svojevrsna molba upućena crnogorskom građaninu, svim dobronamjernim ljudima, koji vide neizbježan sunovrat trodecenijskog modela ponašanja i življenja, a kojih je ne mali broj i u vladajućim strankama, te svim onim dobromislećim i vrijednim ljudima u opoziciji: pomognimo, podržimo, pružimo ruku onima koji su vrijedni i znaju kako, onima koji su najhrabriji i najotresitiji omogućimo da ponesu najveću odgovornost", ističe Kalezić.

On je zaključio da "Crna Gora ima šansu".