Perović političarima: Ne uređujte nam litije i ne predlažite ništa pred kamerama

"Ako imate nešto kao brat i sestra, dođite, kažite... Ovo crkva vodi", kazao je rektor Cetinjske bogoslovije
37048 pregleda 107 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.02.2020. 11:01h

Rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović, poručio je sinoć u Baru političarima iz opozicije da "ne uređuju litije" i da ne iznose svoje predloge pred kamerama, već da, ako imaju šta da kažu, dođu na jedan od skupova.

Perović je istakao da je crkva ta koja vodi litije.

"Političarima, opozicionarima - kumim vas Bogom, nemojte nam vi uređivati ove litije. Stanite tu, budite sa nama, ništa ne pozivajte, ništa ne predlažite pred kamerama i mikrofonima. Ako imate nešto kao brat i sestra, dođite, kažite... Ovo crkva vodi", kazao je između ostalog Perović, obraćajući se okupljenima ispred Sabornog hrama u Baru.

Lideri Demokratskog fronta su više puta izlazili u javnost sa tezama da na protestima treba da se zahtijeva tehnička vlada.

Lider DF-a Andrija Mandić je juče, gostujući u emisiji srbijanske televizije O2, kazao da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

“Mislim da tog datuma treba svi da se okupimo u Podgorici i da sa ulice poručimo da se nećemo razilaziti dok se Zakon koji otima imovinu Srpske pravoslavne crkve, ne stavi van snage", rekao je Mandić.

On je saopštio i zahtjeve učesnika litija.

“Mi sa ulice tražimo da vlast ovaj Zakon koji otima imovinu SPC, stavi van snage, a na izborima ćemo vidjeti ko će biti vlast”, istakao je Mandić.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske više puta su isticali da će litije trajati sve do povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, te nisu najavljivali velike skupove u Podgorici.

Bonus video: