Za finansiranje rada političkih subjekata 7,36 miliona eura

ASK konstatovala da su Ministarstvo i svih 25 organa lokalne uprave donijeli i objavili Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata
845 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2020. 14:47h

Ukupna budžetska sredstva za finansiranje redovnog rada političkih subjekata za ovu godinu iznose 7,36 miliona eura, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja je propisana obaveza za Ministarstvo finansija i organe lokalne uprave nadležne za poslove finansija da do 31. januara donesu Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u 2020. godini.

"Njihova obaveza je da objave tu odluku na internet stranici u roku od sedam dana od njenog donošenja", kaže se u saopštenju.

Agencija je izvršila postupak nadzora nad sprovođenjem predmetne zakonske obaveze, nakon čega je konstatovala da su Ministarstvo i svih 25 organa lokalne uprave donijeli i objavili Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata.

"Ukupna budžetska sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata za 2020. godinu iznose 7,36 miliona eura", kaže se u saopštenju ASK-a.

Agencija će, kako se navodi, redovno vršiti kontrolu isplate sreedstava političkim subjektima u skladu sa ovim Odlukama i Zakonom.

Bonus video: