Đukanović: Država će odbraniti građanske vrijednosti evropske Crne Gore

"Đukanović je detaljno informisao pomoćnika državnog sekretara o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ističući da je riječ o Zakonu koji učvršćuje slobodu vjeroispovijesti i jedan od osnovnih ustavnih principa odvojenosti crkve i države", navodi se u saopštenju
2229 pregleda 9 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Predsjednik CG
Sa današnjeg sastanka, Foto: Predsjednik CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa visokim zvaničnikom Stejt Departmenta Filipom Rikerom, kome je zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD-a Crnoj Gori i regionu, ukazujući na značaj stalnog dijaloga i partnerstva, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

"Đukanović je detaljno informisao pomoćnika državnog sekretara o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ističući da je riječ o Zakonu koji učvršćuje slobodu vjeroispovijesti i jedan od osnovnih ustavnih principa odvojenosti crkve i države", navodi se u saopštenju.

Kako saopštavaju, Đukanović je kazao da se ovo pitanje preselilo sa vjerskog na politički teren.

"Đukanović je naglasio da je riječ o manipulaciji vjerskim osjećanjima ljudi, protestima protiv nepostojeće namjere države da otme nešto što im i ne pripada. Država je odlučna da istraje u odbrani građanskih, multietničkih vrijednosti evropske Crne Gore, kazao je on", navodi se u saopštenju.

Kako saopštavaju, "Riker je zahvalio Đukanoviću na detaljnoj informaciji i kazao da jeste uočljivo da je ovo pitanje sa područja vjerskog prešlo na političko i ekonomsko. Naglasio je da je važno imati dijalog i pokazati fleksibilnost i kreativnost. On je takođe potvrdio namjeru SAD-a da pojača podršku Crnoj Gori u borbi protiv dezinformacija".

"Riker je uz zadovoljstvo zbog prilike da se sretne sa Đukanovićem prenio pozdrave državnog sekretara SAD Majka Pompea, ističući da je region Zapadnog Balkana u njegovom fokusu i pod pažnjom Stejt Departmenta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: