"Maslenikov zahvalio Katiću na naporima da Herceg Novi postane centar ruske kulture u CG"

U saopštenju se navodi da će Ambasada Rusije i ubuduće pružiti podršku i pomoć u povezivanju dva naroda i ruskih gradova sa Herceg Novim
2382 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Kabinet predsjednika Opštine Herceg Novi
Sa sastanka, Foto: Kabinet predsjednika Opštine Herceg Novi

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov boravio je proteklog vikenda u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao o ostvarenoj saradnji Herceg Novog i gradova Ribinsk i Sankt Peterburg tokom prethodne godine, kao i o potencijalima proširenja te saradnje, kako na kulturnom tako i na ekonomskom polju, saopšteno je danas iz Katićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je "Maslenikov zahvalio Katiću na ostvarenim naporima da Herceg Novi postane centar ruske kulture u Crnoj Gori".

Navodi se i da će Ambasada Rusije i ubuduće pružiti podršku i pomoć u povezivanju dva naroda i ruskih gradova sa Herceg Novim.

"Sastanku je prisustvovala i delegacija Ribinska, sa kojim naš grad ima Sporazum o saradnji još od 2018. godine. Zamjenica gradonačelnika za socijalna pitanja Natalija Šuldina, predstavnik administracije i savjetnik gradonačelnika Ribinska za međunarodne odnose i istoriju Dmitrij Hristenko, pomoćnica gradonačelnika Irina Karpova, pozvali su rukovodstvo našeg grada da prisustvuju obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja u tom gradu", piše u saopštenju iz Katićevog kabineta.

U saopštenju se navodi da je, delegacija Ribinska uputila Katiću i saradnicima pohvale za organizaciju i saradnju na polju kulture i umjetnosti, posebno uzimajući u obzir da je ta saradnja obuhvatila rad kulturnih i umjetničkih kolektiva oba grada i razmjenu iskustava.

"Tim povodom, predstavnici Ribinska ponudili su učešće njihovog folklornog ansambla "Karusel", koji u Rusiji imaju status „počasnog kolektiva narodne umjetnosti“ , na nekoj od manifestacija koje se tokom godine održavaju u Herceg Novom. Pored kulturnih dešavanja na ovogodišnjem Prazniku mimoze, ali i tokom cijele godine, Katić se osvrnuo i na činjenicu da u Herceg Novi dolazi sve više gostiju, turista i investitora iz Rusije, čime se dodatno učvršćuje viševjekovna spona dva naroda", kazali su iz Katićevog kabineta.

Ispred Opštine Herceg Novi, sastanku su prisustvovali i šef Katićevog kabineta Dragana Stanišić, glavni gradski administrator Nenad Đorđević, savjetnica Katića Tamara Vujović i direktorica JUK "Herceg fest" Gordana Porobić Krcunović.

Bonus video: