Božović: Zabrinut sam prekidom rada Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

On je istakao da republika Srbija snažno ohrabruje svaki dijalog o važnim društvenim pitanjima, a naročito o izbornom procesu, jer i sama tome pridaje veliki značaj
10597 pregleda 14 komentar(a)
Božović sa Nuhodžićem, Foto: Saša Matić
Božović sa Nuhodžićem, Foto: Saša Matić

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović u izjavi dostavljenoj "Vijestima" rekao je da je zabrinut prekidom rada parlamentarnog Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

On je danas - sa rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori, šefom Delegacije Evropske unije i predstavnicima međunarodnih organizacija - prisustvovao sastanku, koji je organizovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Ministar Nuhodžić je na sastanku rekao da je crnogorski birački spisak kvalitetna, ažurna i tačna baza podataka po najvišim međunarodnim standardima.

"Kao učesnik ovog sastanka sam izrazio zahvalnost MUP-u na pozivu oko važnog pitanja i mogućnost da damo svoja mišljenja i sugestije na poziv ministra Nuhodžića. Smatram izbore kao srce demokratije. Svi smo dužni da u tom procesu budemo istinski javni servis građana kako država iz kojih dolazimo tako i građana Crne Gore kao zemlje prijema da bi se obezbijedio najregularniji mogući izborni proces. Poslije ambasadora EU i OEBS-a koji su govorili o zabrinutosti time, takođe sam izrazio zabrinutost prekidom rada parlamentarnog Odbora za reformu izbornog zakonodavstva i žaljenje što on nije završio započeti rad i postizanje opšteg političkog koncenzusa oko izbornog procesa", rekao je Božović.

On je istakao da republika Srbija snažno ohrabruje svaki dijalog o važnim društvenim pitanjima, a naročito o izbornom procesu, jer i sama tome pridaje veliki značaj.

"Imao sam i neka konkratna pitanja na koja mi je ljubazno odgovoreno od stručnog tima MUP-a. Sastanak ocenjujem jako korisnim i konstruktivnim", rekao je Božović.

Bonus video: