"SAVEZ ZA EVROPU"

Marković razgovarao sa Koprivicom: Vlada će razmotriti sve sugestije CDT-a

"U veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, Premijer i predstavnici Vlade su dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema"
7249 pregleda 13 komentar(a)
Marković i Koprivica na sastanku, Foto: Saša Matić
Marković i Koprivica na sastanku, Foto: Saša Matić
19.02.2020. 13:09h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Draganom Koprivicom, u okviru dijaloga i inicijative „Savez za Evropu“, kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade.

"U veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, Premijer i predstavnici Vlade su dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema", saopšteno je iz Vlade.

Vlada je pokrenula širok dijalog sa relevantnim društvenim akterima u cilju unapređenja integracionog procesa kao ključnog cilja državne politike, te završetka procesa sveobuhvatnih reformi i ukupnog napretka društva.

"Vlada Crne Gore će odgovorno i sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje je dobila na današnjem sastanku od CDT-a i u odnosu na njih se odrediti u toku ili na kraju cijelog procesa", saopšteno je.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.