"Tivćani dobili priznanje Kusovca da su sredstva izgubljena"

Crnogorska: Kusovac ovjerio kartu za Kinšasu

Poručio je opozicionim kolegama da "nema potrebe da se muče oko sastavljanja krivičnih prijava na pomenute teme, jer Crnogorska ima sve već spremno uz opsežnu dokaznu dokumentaciju, koju čuva za „grand finale” izborne kampanje, kad će zadati poslijednji udarac, kako navodi, „lešinarskoj” vlasti u Tivtu", navodi se u saopštenju
3755 pregleda 5 komentar(a)
Božović, Foto: Crnogorska
Božović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 21.02.2020. 09:05h

Goran Božović, presjednik OO Crnogorske Tivat i potpredsjednik Crnogorske saopštio je da je predsjednik  Opštine Tivat Siniša Kusovac nakon godinu dana konačno priznao da je Crnogorska bila u pravu kada je hrabro javno istupila sa prognozom da će Atlas banka otići u stečaj, te da će Opština Tivat izgubiti dva miliona eura, u tom trenutku blokiranih sredstava u Atlas banci, dok je guverner Centralne banke Crne Gore "perfidno uvjeravao javnost" da će Atlas banka opstati.

“Vrijeme je učinjelo svoje i Kusovac se izgubio u svojim manipulativnim lažima i konačno priznao da će Opština Tivat od 2 miliona eura dobiti mrvice na dugom štapu, kako smo tada jasno prognozirali. Tada je Kusovac blijedo uvjeravao javnost da je sve u najboljem redu, da je opština likvidna i da će sačuvati navedena sredstva, nevješto pokušavajući degradirati našu stručnost. Potvrdu ispravnosti naše analize smo dobili uvođenjem stečaja u Atlas banku, a juče su Tivćani dobili priznanje Kusovca da su ta sredstva izgubljena! Pozivali smo medijski u nekoliko navrata tužilaštvo, kao i unutrašnju reviziju da ispitaju krajnje nedomaćinski odnos prema tolikom iznosu javnih sredstava, ali kao i većina zarobljenih institucija, oni ne opravdavaju svrhu svoga postojanja, pa ni novac kojim ih mi plaćamo da bi radili svoj posao. Ali vrlo brzo će se promijeniti ta situacija. Zar stvarno mislite da ćete se izvući bez posljedica za krađe stoljeća u Tivtu? A da li misle i ostali koji su Vam "držali vreću", otvorenih očiju ili žmureći, da će proći bez posljedica?” upitao je Božović, navodi se u saopštenju.

Božović ističe da su u Crnogorskoj zadovoljni što opozicioni odbornici reaguju na njihova argumentovana saopštenja kojima razotkrivaju "štetočinsko upravljanje Tivtom".

„Naročito mi je drago što opozicioni odbornici koriste informacije koje otkrivamo javnosti kao što su beskrajna nezakonita partijska zapošljavanja i gubitak 2 miliona eura stečajem Atlas banke. To je potvrda našeg predanog i kvalitetnog djelovanja u pravcu razotkrivanja nepočinstava ove loše vlasti. Vjerujem da ćemo uz podršku ostatka opozicije, nakon izbora preuzeti odgovornost za bolju budućnost ovog grada, i poslati neodgovornu vlast u političku prošlost. Odgovorne pojedince za pričinjenu štetu poslaćemo u zatvor, a od njihove imovine koju su stekli nezakonitim radnjama obeštetiće se Opština, makar djelimično, pa Kusovac neće imati potrebu da lažira podatke u svom imovinskom kartonu, kao što inače radi” naveo je Božović u saopštenju.  

Poručio je opozicionim kolegama da "nema potrebe da se muče oko sastavljanja krivičnih prijava na pomenute teme, jer Crnogorska ima sve već spremno uz opsežnu dokaznu dokumentaciju, koju čuva za „grand finale” izborne kampanje, kad će zadati poslijednji udarac, kako navodi, „lešinarskoj” vlasti u Tivtu", navodi se u saopštenju.

Božović kaže da je "ubijeđen da će na svih 17 radnih mjesta, za koje su raspisani javni oglasi za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme neposredno pred raspisivanje izbora u Tivtu, biti primljene osobe koje su već radno angažovane u Opštini Tivat na određeno vrijeme, ili nezakonitim ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, ili ugovorima o djelu". 

„Sa zadovoljstvom ćemo, u najboljem interesu Tivćana, dokazati navedeno krivično djelo, povredu ravnopravnosti u zapošljavanju, čime se vlast ruga svima u lice i kupuje glasove. Kusovac je u periodu od godinu ipo dana mandata na čelu Opštine Tivat bahatim, neodgovornim i koruptivnim ponašanjem oštetio opštinski budžet za preko deset miliona eura, uz ogromnu tendenciju rasta štete u bukvalno svakom projektu, i definitivno „ovjerio kartu za Kinšasu”.  Kusovcu poručujem, pošto je decidno naveo kome se sve klanja, da će uskoro jedine adrese gdje će biti u prilici da se pokloni biti vijeće sudija za krivična djela i direktor ZIKS-a, koji će ga "srdačno" dočekati uz pratnju kao dobri spuški domaćin”, zaključuje Božović u saopštenju.

Preporučujemo za Vas