Božović: Prijetnjama me nećete zaustaviti u iznošenju istine

"Nijesam nikada rekao da sam otkrio da je Opština Tivat deponent u Atlas banci, nego da smo javnosti dali do znanja da je Opština Tivat izgubila dva miliona eura", ističe Božović
3753 pregleda 5 komentar(a)
Božović, Foto: Crnogorska, Crnogorska, Crnogorska
Božović, Foto: Crnogorska, Crnogorska, Crnogorska

Goran Božović, predsjednik tivatskog odbora Crnogorske i potpredsjednik te partije, odgovorio je na reagovanje Opštine Tivat povodom njegovih navoda.

„Gospodine Kusovac, džabe trošite grdne pare nezakonito na čitav tim „PR eksperata”, kad mi ne mogu „opepelit”. Naprotiv, zabavljaju me vrlo niskim nivoom intelekta i pismenosti koji se manifestuju u vašim saopštenjima, koja nijesu dostojna ni nivoa prepirke đečice u nižim razredima osnovne škole, kojima nije strano da izvrću činjenice, a nerijetko i izmišljaju kako bi možda kreirali utisak da su „pobijedili”. Vi možda stvarate taj utisak sebi, ali građanima je sve jasno. Vaši glasnogovornici, kojima mjesečno nezakonito plaćate od našeg novca iznos naknade viši od vaše plate, asfaltiranje puteva nazivaju „betoniranjem”. Uostalom o ozbiljnosti i kvalitetu vaših saopštenja dovoljno govori činjenica da većina medija ne želi ni da ih objavi. Nijesam nikada rekao da sam otkrio da je Opština Tivat deponent u Atlas banci, nego da smo javnosti dali do znanja da je Opština Tivat izgubila dva miliona eura, isključivo vašom krivicom, nedomaćinskim upravljanjem i osnovano sumnjam koruptivnim radnjama, dok ste Vi, uz vašeg partijskog kolegu, guvernera CBCG, lagali javnost da će taj novac biti spašen. Lagali ste kao što lažete stalno, to vam je najizraženija osobina! Što se tiče investicija koje stalno nabrajate kao da ste ih završili, nijeste završili ni 20 procenata od toga što pričate, skoro nijednu nijeste završili u roku, vječito otkrivate naknadne radove i troškove, i nesposobni ste da bilo što učinite kako treba. Nabrajate neke koje nijeste ni započeli, a ne spominjete one koje nijeste završili ni poslije četiri godine, kao na primjer ulicu u Cacovu. Prije će Kinezi završiti autoput nego što ćete vi asfaltirati ulicu u Cacovu. Zavijate u crno čega god se dovatite, a „strkotine” vaših nesposobnosti i korupcije će Tivćane koštati dodatne milione u godinama koje slijede, a već je izvjestan ogroman problem oko Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Štetočine kao što ste Vi Tivat do sad nije gledao", naveo je Božović.

Kompanije koje posluju u Tivtu, kako ističe, u decembru isplaćuju bonuse zaposlenima, te stoga taj mjesec nikako ne može biti reper primanja, bar kada su zarade u pitanju.

"Kačite se za vijest o najvišoj prośečnoj plati i penziji u decembru mjesecu u Tivtu i sasvim pogrešno izjednačavate tu informaciju sa pojmom „životni standard”, al nije Vam za zamjerit, ne znate Vi, doktore ekonomskih nauka, ni mnogo ozbiljnije stvari. Prije svega to nema nikakve veze sa Vama, da se ne uživljavate previše, jer je poznata činjenica da strane kompanije koje posluju u Tivtu u decembru mjesecu isplaćuju bonuse zaposlenima. S toga decembar mjesec nikako ne može biti reper primanja, bar kada su zarade u pitanju. Svi koji nijesu u prilici da kradu kao što Vi i vaši saradnici radite bez mjere i u kontinuitetu, znamo da ogromna većina stanovništva jedva preživljava od mjeseca do mjeseca, i da ovaj podatak nema veze s realnošću. A dičiti se penzijom od 350 eura da je najveća u državi je zaista tužno. Ovu informaciju bi pametan čovjek na vašem mjestu sakrio, jer nam pokazuje kako ste Vi sa Vašim nalogodavcima zgazili ljudsko dostojanstvo u Crnoj Gori, i kako narod u ovoj državi živi na granici bijede. Da je budžet stabilan kako navodite, ne biste dizali kredite, ne biste rebalans budžeta radili krijući, ne biste jedva skupljali novac za plate, što ne čudi s obzirom na činjenicu da ste partijski zaposlili, uglavnom nezakonito, duplo više ljudi u organima uprave nego što je realna potreba. Tako kupujete glasove, ucjenjujete narod, i „zaduživanjem” na ovaj način ih pritiskate da podržavaju partije na vlasti potpisima podrške za izbornu listu, da se aktiviraju partijski, i da vam daju glas, čime im oduzimate poslijednu trunku dostojanstva", rekao je Božović.

On je ocijenio da je "smiješno" pominjanje njegovog radnog angažmana u Opštini Tivat.

"Probali ste već pa ste neslavno završili. Ako želite i dalje, slobodno izvolite, tu vam je najtanji led, udavićete se o’ čas posla. Prijetnjama me nećete zaustaviti u iznošenju istine. Za lične ambicije imam debelo pokriće, za razliku od Vas i vaših kadrova koji su mahom tu đe jesu ni krivi ni dužni. „Partijica” koju vodim u Tivtu mnogo Vas žulja, i treba, jer će Vam doći glave, to sam Vam već obećao, a što me više pokušavate omalovažiti teže će Vam pasti otriježnjenje. Za razliku od vaše partije, Crnogorsku čine prije svega slobodni ljudi, koji imaju dostojanstvo i obraz, i sve ono časno što Vama nedostaje, a Vi nemate kapacitet to ni da razumijete. Za sve ikad rečeno pośedujem konkretne dokaze, dokumenta, to su krunski dokazi vaših krivičnih dijela u kontinuitetu. Institucije koje treba da vas kontrolišu to ne rade, ali će se i to promijeniti. I kao što rekoh, džabe se koprcate, „Kinšasa” Vas čeka, pitanje je vremena, a čini mi se da baš Vama curi brže nego ikome", zaključio je Božović.

Bonus video: