Darmanović: Crna Gora podržava početak pregovora Albanije sa EU

Kodeli je zahvalila na podršci Crne Gore
977 pregleda 1 komentar(a)
Ministar može kazniti ambasadore: Darmanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ministar može kazniti ambasadore: Darmanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Crna Gora konzistentno podržava Albaniju u započinjanju pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU), poručio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, navodeći da dvije države imaju tradicionalno dobre odnose.

Darmanović je danas primio delegaciju Odbora za vanjske poslove Parlamenta Albanije, koju predvodi predsjednica Mimi Kodeli.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović je iskazao zadovoljstvo dinamikom političkih kontakata, kao i sveobuhvatnom međudržavnom saradnjom, dodatno ojačanom partnerstvom u NATO i zajedničkim evropskim, ali i regionalnim ciljevima.

„Crna Gora konzistentno podržava Albaniju u započinjanju pristupnih pregovora sa EU“, rekao je Darmanović.

Kodeli je zahvalila na podršci Crne Gore kada je u pitanju početak pregovaračkog procesa Albanije sa EU.

Ona se osvrnula na veoma dobre odnose i intenzivnu saradnju Crne Gore i Albanije na svim poljima od zajedničkog interesa.

Kodeli je, kako je saopšteno, ukazala na važnost regionalne, saradnje na polju evropskih integracija, ali i podrške u reformskim procesima.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o značaju dijaspore, aktuelnim unutrašnjim kretanjima u dvije države, kao i o novopredstavljenoj metodologiji pristupnih pregovora sa EU.

Bonus video: