Kolegijum SO Ulcinj: Jednoglasno protiv karantina u Zoganju

"Odlučeno je da se predsjednici Skupštine i Opštine obrate nadležnom ministru i iznesu ove stavove"
1520 pregleda 3 komentar(a)
Kasarna u Zoganju, Foto: Arhiva Vijesti
Kasarna u Zoganju, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.02.2020. 17:16h

Kolegijum ulcinjske Skupštine danas je bio jednoglasan u ocjeni da karantinu za koronavirus nije mjesto u bivšoj vojnoj kasarni u Zoganju i ocijenio da bi zbog toga trebalo sazvati vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta.

"Na današnjem sastanku Kolegijuma Skupštine opštine Ulcinj, uz prisustvo predjednika Opštine Ljora Nrekića, razmotreno je najavljeno postavljenje karantina za COVID virus u bivšoj kasarni JNA u Zoganju i obaveze lokalne uprave u sprovođenju adekvatnih mjera za zaštitu stanovištva od mogućeg širenja ove bolesti. Jedinstven stav predstavnika svih klubova odbornika u Skupštini opštine Ulcinj jeste da naselje Zoganje nije adekvatno za karantin iz više razloga", piše u saopštenju iz kabineta predsjednika SO Ulcinj Ilira Čapunija.

Dodaje se da je to nespojivo sa turističkom djelatnošću, blizinom granice, škola i grada, daljinom od Kliničnog bolničkom centra i drugih relevantnih institucija iz te oblasti.

"Odlučeno je da se predsjednici Skupštine i Opštine obrate nadležnom ministru i iznesu ove stavove i da se tokom iduće nedjelje održi i vanredna sjednica SO Ulcinj na kojoj će se diskutovati o ovom problematici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: