Delegacija zelenih Evrope u posjeti GP URA, završni "skrining" za članstvo

Iz URE podsjećaju da su u novembru prethodne godine u gradu Tampere u Finskoj, na kongresu zelenih stranaka Evrope predali aplikaciju za članstvo i da je ona tada prihvaćena
575 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: URA
Sa sastanka, Foto: URA

Građanskom pokretu URA u trodnevnoj zvaničnoj posjeti je delegacija Evropskih zelenih (European Greens) koja će, kako je saopšteno iz URE, obaviti završni “skrining” radi zvaničnog pristupanja te partije porodici zelenih stranaka.

Iz URE podsjećaju da su u novembru prethodne godine u gradu Tampere u Finskoj, na kongresu zelenih stranaka Evrope predali aplikaciju za članstvo i da je ona tada prihvaćena.

Ranije, u avgustu 2019. godine u Crnoj Gori je takođe boravila delegacija Zelenih Evrope na poziv Građanskog pokreta URA i tom prilikom se upoznala sa stanjem životne sredine na terenu u raznim mjestima.

Juče je, kako je saopšteno iz URE, povodom završnog “skrininga” održan radni sastanak na kojem je u ime te partije prisustvovao predsjednik Dritan Abazović, potpredsjednica Suada Zoronjić, izvršni direktor Zoran Mikić, generalni sekretar Mileta Radovanić i potpredsjednica Foruma mladih Ljiljana Jokić.

Delegaciju Evropskih zelenih koja je u radnoj posjeti URI čine Tomas Vajs, kopredsjednik, Mar Garsia, generalna sekretarka, Melani Vogel, članica Predsjeništva/Izvršnog odbora i Vesna Jusup, asistentkinja za odnose sa partijama članicama.

Delegacija zelenih će danas, kako navode iz URE, obići i budvanski odbor njihove partije i tamo imati još jedan radni sastanak sa članstvom, simpatizerima, NVO organizacijama i građanima.

“Nakon toga Evropski zeleni obaviće razgovore sa Vladom, medijima, NVO sektorom i drugim partijama radi sticanja kompletnije slike o pozicioniranju Građanskog pokreta URA u crnogorskom društvenom ambijentu”, zaključuju iz URE

Bonus video: