ZA POBOLJŠANJE USLOVA PENZIONISANJA

SDP: Preko 300 potpisa u Bijelom Polju za novi Zakon o PIO

Kako tvrde "za samo par sati je peticiju na glavnom gradskom trgu potpisalo preko 300 građana kako bi se ovaj važan zakonski predlog što prije stavio na dnevni red Skupštine Crne Gore. U akciji prikupljanja potpisa su učestvovali i predsjednica SDP dr Draginja Vuksanović Stanković i potpredsjednik SDP dr Adnan Striković"
3426 pregleda 10 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija nastavila je proteklog vikenda u Bijelom Polju potpisavanje peticije za usvajanje zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja, povećava minimalna penzija za 20%, smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i obezbjeđuju druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere, saopšteno je iz te partije.

Kako tvrde "za samo par sati je peticiju na glavnom gradskom trgu potpisalo preko 300 građana kako bi se ovaj važan zakonski predlog što prije stavio na dnevni red Skupštine Crne Gore. U akciji prikupljanja potpisa su učestvovali i predsjednica SDP dr Draginja Vuksanović Stanković i potpredsjednik SDP dr Adnan Striković".

„Velika podrška naših građana koju proteklih mjeseci dobijamo u svim crnogorskim gradovima siguran je pokazatelj da ovaj Zakon mora biti hitno usvojen, a ne da stoji zaključan u fioci ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića. Penzioneri ove države, penzioneri Bijelog Polja i svih gradova zaslužuju život dostojan čovjeka, zaslužuju pristojnu i bezbrižnu starost. Iz Bijelog Polja poručujemo i obećavamo da nećemo stati sa našom borbom za pristojan život penzionera i svih naših građana Crne Gore, jer to je ono što oni zaslužuju” naglasila je predsjednica Draginja Vuksanović Stanković, navodi s eu saaopštenju.

Kako saopštavaju, "nažalost, poslanici DPS, SD, BS, HGI odbili su juče da uvrste ovaj predlog na dnevni red Skupštine Crne Gore, čime desetine hiljada budućih i sadašnjih penzionera ostaju bez povoljnosti koji novi zakon o PIO donosi".

"Socijaldemokratska partija će nastaviti sa potpisivanjem peticije i tokom ove sedmice, a sjutra će biće organizovano u Plavu na glavnom gradskom trgu, kao i preko on-line peticije", zaključuje se u sopštenju.