Đukanović u Viljnusu dočekan uz najviše počasti

Tokom zvanične posjete Litvaniji, Đukanović će položiti vijenac na Spomenik posvećen poginulima u borbi za nezavisnost Litvanije. Istog dana, održaće i predavanje na Institutu za međunarodne odnose i političke nauke pri Univerzitetu u Viljnusu
8646 pregleda 22 komentar(a)
Đukanović u Viljnusu, Foto: Saša Matić
Đukanović u Viljnusu, Foto: Saša Matić

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je večeras u Viljnus, gdje sjutra započinje trodnevnu zvaničnu posjetu baltičkim državama Litvaniji, Estoniji i Letoniji.

Njega je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, uz vojne počasti dočekao ministar odbrane Litvanije Raimundas Karoblis, i državni protokol.

Đukanović će zvaničnu posjeti Litvaniji početi susretom sa predsjednikom Gitanasom Nausedom. "Nakon ceremonije svečanog dočeka u Predsjedničkoj palati, dvojica Predsjednika imaće tete-a-tete susret i razgovore delegacija. U nastavku posjete predsjednik Đukanović sastaće se sa predsjednikom Vlade Republike Litvanije Sauliusom Skvernelisom i predsjednikom Parlamenta Viktorasom Pranckietisom", navodi se u saopštenju.

Tokom zvanične posjete Litvaniji, Đukanović će položiti vijenac na Spomenik posvećen poginulima u borbi za nezavisnost Litvanije. Istog dana, održaće i predavanje na Institutu za međunarodne odnose i političke nauke pri Univerzitetu u Viljnusu.

Bonus video: