Demos: Da li je partijski predsjednik zloupotrijebio novac građana?

"Dovoljna je objava Generalnog sekretarijata Vlade ili Sekretarijata Predsjednika u formi jedne rečenice, koja bi sadržala potvrdu da predsjednik jeste/nije koristio državni avion za privatne potrebe"
1087 pregleda 2 komentar(a)
Demos
Demos

Novogodišnje privatno putovanje partijskog predsjednika (Milo Đukanović) i dalje nepotrebno ostaje obavijeno velom misterije, iako je prema svim indicijama tom prilikom koristio avion Vlade Crne Gore, koji se finansira novcem građana, saopšteno je iz Demosa.

Specijalno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu MANS-a, koju je ova nevladina organizacija prije mjesec podnijela protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, zbog sumnje da je za privatne potrebe koristio službeni avion Vlade Crne Gore na putu do Majamija, krajem prošle i početkom ove godine.

"Paralelno sa pravnim tokom ovog slučaja, koji za sada samo odlaže i pomjera saznanje o jednoj jednostavnoj istini - ponovo zahtijevamo da javnost bude informisana o trošenju sredstava iz budžeta. S tim u vezi, još jednom ponavljamo poziv da Generalni sekretarijat Vlade ili Sekretarijat Predsjednika objave ovu informaciju od javnog značaja. Da pokušamo da pomognemo. Dovoljna je objava Generalnog sekretarijata Vlade ili Sekretarijata Predsjednika u formi jedne rečenice, koja bi sadržala potvrdu da predsjednik jeste/nije koristio državni avion za privatne potrebe", saopšteno je iz Demosa.

Ukoliko, kako dodaju, nastave da ignorišu više puta ponovljene zahtjeve da javnosti pruže uvid u svrhu korišćenja državnog aviona, jedino će biti moguće zaključiti da je "partijski predsjednik zloupotrijebio novac građana Crne Gore, a uporno ćutanje administracije i njega samoga može se tumačiti samo kao potvrda ovakvog zaključka".

Bonus video: