Ujedinjena CG: Ministarstvo odbrane je DPS igračka

"Izgovori koje navode iz ministarstva za pokretanje ovog postupka zvuče neozbiljno i neubjedljivo, može se reći i smiješno. Jasno je da je ovakav postupak klasični fašizam i vjerski progon. Otvoreno kršenje ljudskih prava - prava na slobodu vjeroispovjesti", saopštili su iz UCG
1514 pregleda 2 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora (UCG) osudio je udaljavanje sa posla podoficira Darka Mrvaljevića, nazvavši to stamnim potezom Ministarstva odbrane.

"Izgovori koje navode iz ministarstva za pokretanje ovog postupka zvuče neozbiljno i neubjedljivo, može se reći i smiješno. Jasno je da je ovakav postupak klasični fašizam i vjerski progon. Otvoreno kršenje ljudskih prava - prava na slobodu vjeroispovjesti", saopštili su iz UCG.

Oni dodaju da bi Ministarstvo odbrane treblo da bude stub odbrane i garant bezbjednosti, a ne "DPS igračka i mehanizam za ugnjetavanje neistomišljenika".

"Pozivamo Vladu i cjelokupni režim da poništi ovu sramnu odluku i makar na trenutak pokažu da poštuju ljudska prava i slobode - ponavljamo, u ovom slučaju pravo na slobodu vjeroispovjesti. Umjesto da rade na smirivanju tenzija i na prevazilaženju krize, da se bore za jednakost i slobodu svih svojih građana, ovakvim potezima samo dodatno produbljuju podjele i ugrožavaju slobode", zaključuje se u saopštenju UCG.

Bonus video: