DPS i Goran Božović idu na izbore u Tivtu

Listu DPS-a predala nosilac liste, predsjednica OO Jovanka Laličic
1822 pregleda 2 komentar(a)
Predstavnici DPS-a nakon predaje liste, Foto: Siniša Luković
Predstavnici DPS-a nakon predaje liste, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.03.2020. 21:45h

Opštinski odbor DPS Tivta predao je Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu "Zbog Tivta. Za Tivćane! DPS Milo Đukanović" za lokalne izbore koji će se u tom gradu održati 5. aprila.

OIK Tivat ranije je već primila i proglasila izborne liste Socijaldemokrata Crne Gore, Hrvatske građanske inicijative (HGI) i Bokeškog Foruma, a do kraja roka za predaju koji ističe večeras u ponoć, liste će kako je najavljeno predati i SDP i grupa građana "Narod pobjeđuje".

Listu DPS-a je predala nosilac liste, predsjednica OO Jovanka Laličic koja je istakla da je prikupljeno 1.670 potpisa podrške i da je ovo "pobjednička lista".

Jovanka Laličić izborna lista
Laličić predaje listu DPS-a(Foto: Siniša Luković)

"Na listi se nalazi 40,6 odsto žena i 25 odsto mladih. Takođe, vodili smo računa o teritorijalnoj zastupljenosti kandidata. Nastavljamo sa razvojnim projektima u interesu građana Tivta. Svjesni smo da smo pravili i greške koje ćemo se truditi da ispravimo", rekla je Laličić sa kojom su pored mladih aktivista DPS, na predaji liste bili i njene stranačke kolege - gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac i predsjednik lokalnog parlamneta Ivan Novosel.

Izbornu listu danas je predala i grupa birača na čelu sa Goranom Božovićem, diplomiranim psihologom.

Oni će na lokalnim izborima nastupiti na listi koja nosi naziv "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat".

"Ponosan sam na iskazanu građansku hrabrost ove grupe birača koja je bez ličnih materijalnih interesa spremna da podrži časnu borbu za rad u najboljem interesu grada i građana naše lokalne zajednice. Na izbornoj listi se nalaze dobronamjerni, časni i slobodni ljudi, koji imaju dostojanstvo i hrabrost iskazati svoje mišljenje, u ambijentu koji je preplavljen korupcijom, partitokratijom, kupovnom glasova, ucjenama, pristicima i ostalim nečasnim radnjama kojima trenutna vlast oduzima dostojanstvo pojedincu", naglasio je Božović.

Dodao je da njihova izborna lista "predstavlja Tivat u malom".

"Imamo listu na kojoj je 40 procenata pripadnica ljepšeg pola, kao i 40 odsto mladih kandidata starosti do 30 godina. Imamo kandidate sa visokim obrazovanjem, preduzetnike, pomorce, zanatlije i službenike. Tu su i penzioneri sa ogromnim iskustvom i raznim društveno-političkim angažmanima koji garantuju ozbiljnost i mudrost našeg djelovanja. Ličnim integritetom i kompetencijama, uz ozbiljan program i odlučnost u djelovanju činimo ozbiljnu grupu građana koja zaslužuje povjerenje i šansu građana Tivta", istakao je Božović.

Goran Božović
Goran Božović(Foto: Vladimir Popović)

Naveo je da će u fokusu interesovanja ove grupe birača biti "isključivo lokalne teme, bez opterećenosti visokom politikom koju nameće neodgovorna vlast i stvara ozbiljne probleme kompletnoj državi".

"Imamo ozbiljan i realno ostvariv program koji ćemo prezentovati građanima Tivta u narednom periodu. Zalagaćemo se za realizaciju projekata kojima će se istinski poboljšati kvalitet života građana u Tivtu, kako bi to bila realnost umjesto neumjesne poštapalice sadašnje vlasti", rekao je Božović.

Zadovoljan je kaže, što je naišao na razumijevanje rukovodstva Crnogorske, koja zbog nedavne promjene rukovodstva i fokusiranosti na parlamentarne izbore ne učestvuje na loklanim izborima, ali koja je ipak "uspjela očuvati jedinstvo, pokazavši širinu koja je jedinstvena na političkoj sceni Crne Gore".

"Razumijevajući da kao društveno odgovoran građanin imam potrebu voditi računa o gradu u kom živim, dobio sam odriješene ruke da djelujem prema sopstvenoj savjesti i da nestranački aktivno učestvujem na izborima u Tivtu. To pokazuje istinsku demokratičnost i autonomnost djelovanja pojedinaca u Crnogorskoj, kao i obzir prema specifičnosti situacije. Dakle, izlazimo na izbore kao grupa odgovornih građana koja se okupila da djeluje lokalno kao građanska lista za Tivat. Bojkot na lokalnom nivou smatram potpunim promašajem, jer to predstavlja neodgovornost prema građanima Tivta, kao i odluku slabosti i kukavičluka. Iako u ogromnoj mjeri u neregularnom ambijentu, ovi izbori ipak predstavljaju šansu da se promijeni užasno štetna i neodgovorna vlast u Tivtu", zaključio je Božović.

Bonus video: