SDP na sastanku s Vladom: Zarobljene institucije su krivica vlasti, a ne nekoga sa strane

"Apostrofirana je činjenica da neće biti boljitka i suštinskog društvenog progresa dok god vlast ne shvati da se država najbolje brani demokratijom, slobodnim, a ne zarobljenim, institucijama i vladavinom prava"
3915 pregleda 6 komentar(a)
Predstavnici SDP na sastanku, Foto: Vlada Crne Gore
Predstavnici SDP na sastanku, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 11.03.2020. 18:09h

Predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) su tokom razgovora sa delegacijom Vlade Crne Gore, predvođenu predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, naglasili da ideja Saveza za Evropu ima smisla ako je iskrena, ali takvu ideju mora da prati evropsko i demokratsko ponašanje vlasti kojega trenutno nema, navodeći da je neophodno temeljno mijenjati sistem i obrasce ponašanja od strane vlasti, odnosno preći sa riječi na djela, saopšteno je danas iz SDP.

Delegaciju SDP činili su predsjednica Draginja Vuksanović Stanković, zamjenik predsjednika Raško Konjević, predsjednik Glavnog odbora Izet Bralić i član Predsjedništva Skender Elezagić.

Iz SDP su kazali da je jasno je predočeno da to što imamo ovakvo stanje u državi, u njenim institucijama, za koje i Evropska unija (EU) kaže, da su zarobljene, da je to krivica vlasti, a ne nekoga sa strane.

"Neko sa strane ili razne retrogradne i prevaziđene strukture takvo stanje mogu da iskoriste u pokušaju da nametnu svoje politike koje nijesu u interesu građana Crne Gore. Ali, ključni problem ili uzrok postojećeg stanja je nedemokratska praksa vlasti koja je takvim politikama upravo otvorila prostor za djelovanje", navodi se u saopštenju SDP.

Iz te partije su kazali i da je istaknuto da je upravo na ovakve tendencije SDP upozoravala i dok je bila u vlasti, a i sada kada je u u opoziciji.

"Apostrofirana je činjenica da neće biti boljitka i suštinskog društvenog progresa dok god vlast ne shvati da se država najbolje brani demokratijom, slobodnim, a ne zarobljenim, institucijama i vladavinom prava. Svaka druga, navodna, odbrana države, a suštinski odbrana partijskih monopola, je najbolja pomoć svima onima koji se jos nijesu pomirili sa nezavisnom Crnom Gorom, njenim gradjanskim konceptom i putem u EU i NATO, kojih nažalost ima i unutar države,a posebno van nje", poručili su iz SDP.

Bonus video: