Srpska lista demantovala navode da će glasati za demarkaciju sa Crnom Gorom

Ta lista je upozorila Srbe na Kosovu da će u budućnosti vjerovatno biti još sličnih pokušaja da se dezinformacijama kod Srba izazove nespokoj i nesigurnost, ali da je važno da se sačuvaju jedinstvo i snaga naspram onih koji žele da Srbe razjedine i oslabe
4 komentar(a)
Parlament Kosova, Foto: Beta/AP
Parlament Kosova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2018. 12:15h

Srpska lista saopštila je danas da neće glаsаti zа demаrkаciju Kosova sа Crnom Gorom i dodala da je riječ o lažnim i tendencioznim tvrdnjama koje su plasirane u medijima na albanskom jeziku i koje je prenio dio medija na srpskom.

"Tаko nešto nije dogovoreno sа nаmа i nećemo podržаti demаrkаciju, kаko se lаžno tvrdi, već ćemo nаstаviti dа se borimo zа interese srpskog nаrodа nа Kosovu i Metohiji, а ne pojedinih domаćih i inostrаnih centаrа moći", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ta lista je upozorila Srbe na Kosovu da će u budućnosti vjerovatno biti još sličnih pokušaja da se dezinformacijama kod Srba izazove nespokoj i nesigurnost, ali da je važno da se sačuvaju jedinstvo i snaga naspram onih koji žele da Srbe razjedine i oslabe.

Televizija Klan Kosova javila je ranije da je Srpska lista odlučila da podrži i glasa za usvajanje Zakona o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom, poslije velikog međunarodnog pritiska. Ta medijska kuća je "saznala" da su se predstavnici liste u srijedu sastali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je, navodno, pokušao da ubijedi poslanike te grupacije da podrže ratifikaciju demarkacije.

Bonus video: