Petrović: Glasaću za demarkaciju sa Crnom Gorom, niko nema prava da izoluje građane Kosova

"Mi smo predstavnici srpske zajednice u parlamentu i institucijama i vodimo računa o tome da srpska zajednica ima što bolje uslove života, ali svakako i svi drugi građani koji žive na Kosovu. Potpuno smo sigurni da je ovo je u interesu i srpske zajednice i svih drugih građanA"
1 komentar(a)
Skupština Kosovo, Foto: Kuvendikosoves.org
Skupština Kosovo, Foto: Kuvendikosoves.org
Ažurirano: 22.02.2018. 11:16h

Predsjednik Samostalne liberalne stranke (SLS) i poslanik Skupštine Kosova Slobodan Petrović izjavio je danas da niko nema prava da izoluje građane Kosova i da će zbog toga glasati za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

"Kada je u pitanju stav SLS i moje glasanje danas u parlamentu, to je poznato od kada se govori o toj temi. Prije svega mislim da niko nema pravo da drži naše građane u izolaciji, to je jedno od pitanja koje je u direktnoj vezi sa slobodom kretanja. Mislim da je ovo jedini prostor gdje ljudi nemaju mogućnost da putuju i da idu tamo gdje im je volja i želja", kazao je Petrović za RTK2.

On je izrazio očekivanje da će danas poslanici biti na pozicijama interesa građana i dodao da je mnogo priča i špekulacija na ovu temu.

"Mogu da kažem da na mene niko nije uticao, niti može da utiče. Ono što nam preporučuje da damo svoj glas je da je u pitanju interes naših građana i da to oni od nas očekuju. Očekujem da će poslanici biti dovoljno odgovorni i da će preuzeti dio obaveza i odgovornosti zarad interesa i dobrobiti naših građana", rekao je Petrović.

Prema njegovoj ocjeni, politika koju vodi njegova stranka je odgovorna i u interesu kosovskih Srba.

"Mi smo predstavnici srpske zajednice u parlamentu i institucijama i vodimo računa o tome da srpska zajednica ima što bolje uslove života, ali svakako i svi drugi građani koji žive na Kosovu. Potpuno smo sigurni da je ovo je u interesu i srpske zajednice i svih drugih građana i to je više nego dovoljan razlog da podržimo ovaj zakon", rekao je Petrović.

Bonus video: