"Narod pobjeđuje": Mogu izbori u Tivtu, a ne može služba u crkvi

Istakli su da je Opštinska izborna komisija Tivat danas na osnovu zahtjeva te građanske liste, "teška srca priznala da nema uslova za žrijebanje za predsjednike biračkih odbora"
2418 pregleda 9 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković, Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković, Siniša Luković

Najnoviji događaji u Tivtu i Boki pokazuju da je odnarođeni režim "u slobodnom padu", da ne bira sredstva da po svaku cijenu očuva vlast i da je sklon aparthejdu i segregaciji kad bi mu to moglo biti, saopštila je građanska lista "Narod pobjeđuje".

Istakli su da je Opštinska izborna komisija Tivat danas na osnovu zahtjeva te građanske liste, "teška srca priznala da nema uslova za žrijebanje za predsjednike biračkih odbora".

"OIK bi se direktno oglušila o Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje širenja novog koronavirusa koju je donijelo Ministarstvo zdravlja i na prostoru od oko 100 kvadrata bi okupila 14 predstavnika izbornih listi koje nastupaju na izborima u Tivtu, plus sopstvene članove. Tek kada je reagovao odbornički kandidat "Narod pobjeđuje" Budimir Cupara i upozorio članove OIK-a da ulaze u zonu krivične odgovornosti, u Opštini Tivat se zavijorila bijela zastava", saopšteno je iz "Naroda pobjeđuje"

Osvrnuli su se i na pozivanje kotorskih paroha, Momčila i Nemanje Krivokapića u stanicu policije, nakon molebama i večernje službe u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, ističući da to jasno pokazuje različite aršine u postupanju crnogorskog režima prema građanima, u odnosu na vanredne mjere koje bi trebale da za sve jednako važe.

"Pripadnici OB Kotor su ekspresno reagovali i na informativni rezagovor priveli sveštenike. Razlog je bio održavanje molebana na kome se vjerni narod molio protiv pošasti koronavirusa. Manje od 20 pravoslavnih vjernika tom se prilikom molilo u crkvi Svetog Nikole koja ima oko 350 kvadrata. Da bi nekako opravdali ovaj prezira vrijedan njihov čin, iz MUP-a su slavodobitno tvitnuli da će “spriječavati sva okupljanja građana, kao i ona u organizaciji sveštenih lica”. Dakle, policiji nije palo na pamet da privede predsjednicu OIK Tivat Mariju Sijerković koja je u 100 kvadrata pokušala da okupi dvadesetak odoba, dok je molitva dvadeset vjernika u prostoru od 350 kvadrata bila razlog za ekspresno policijsko saslušavanje dva sveštenika", saopštili su između ostalog iz "Narod pobjeđuje".

Bonus video: