Joković: Crna Gora isuviše mala da bi živjela bez solidarnosti i jedinstva

Nažalost, kaže on, naša Crna Gora prolazi jedan od svojih težih i neizvjesnijih istorijskih perioda
2915 pregleda 3 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Crna Gora je isuviše mala da bi danas živjela bez solidarnosti i jedinstva, poručio je danas predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je kazao da je siguran da je narod dovoljno pametan i mudar da ne ostane nijem na pozive da se ispoštuje sva neophodna procedura, koja se tiče njihovog zdravlja i života.

"A kada sve ovo prođe, nastavićemo političku utakmicu u borbi za oporavak države, ljepšu i bogatiju Crnu Goru. U novonastalim okolnostima svi u društvu moramo ravnomjerno podnijeti teret obaveza koje nam predstoje", kazao je Joković.

On je podsjetio da je danas Dan SNP-a i da su planirali da na skupu, uz prisustvo članova, simpatizera i zvanicam obilježe ovaj datum i pošalju poruke pomirenja, zajedništva i ljepšeg života u državi.

Nažalost, kaže on, naša Crna Gora prolazi jedan od svojih težih i neizvjesnijih istorijskih perioda.

"Svjestan činjenice da nije vrijeme ni za kakve proslave, želim da dam punu podršku Institutu za javno zdravlje, ljekarima, medicinskom osoblju, koji ulažu nesebične napore da spasu ono najvrednije u svakom društvu - zdravlje i živote građana", rekao je Joković.

On je najavio da će SNP sredstva namijenjena za svečane aktivnosti donirati Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

Joković je kazao da je SNP uvijek bio sa svojim narodom i uz svoj narod.

"Tako je i sada. I ponosni smo na našu dugu tradiciju, na naše iskreno i odano članstvo i simpatizere, sa kojim skupa dijelimo najljepše principe našeg političkog djelovanja", rekao je Joković.

On je podsjetio da su imali puno potresa i preživjeli puno toga, čime su "pokazali svoju snagu".

"Sada smo opet onaj jaki politički subjekt, bez koga se u budućnosti neće moći donositi odluke od životnog značaja za građane. Mi smo brend, i poručujem svima da su ovo naše prve 22 godine. Nećemo živjeti od prošlosti, već smo okrenuti budućnosti", poručio je on.

Bonus video: