LIJEPE VIJESTI

Velika pomoć EU: Tri miliona hitno za zdravstvo, 50 miliona za dugoročni program!

To je na Twitteru objavio šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav
52818 pregleda 188 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
25.03.2020. 12:47h

Evropska unija donira tri miliona Crnoj Gori za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni programa u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

To je na Twitteru objavio šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

Marković: Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu!

"Velika zahvalnost Evropskoj uniji za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv #COVID19." Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu!", poručio je premijer Duško Marković.

On je naveo da će Crna Gora nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom i Delegacijom "da zajednički saniramo posljedice krize".

Iz Vlade je saopšteno i da je dogovoreno ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima. 

"EU i u teškim trenucima borbe protiv #COVID19 stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa 3 miliona eura kroz sistem #UN. Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom", navedeno je na Twitteru Vlade.

Đukanović: EU uz Zapadni Balkan i u teškim vremenima

Evropska unija (EU) je uz Zapadni Balkan i u teškim vremenima, poručio je crnogorski predsjednik, Milo Đukanović.

„Juče velika odluka za naše susjede Sjevernu Makedoniju i Albaniju, danas podrška Crnoj Gori u borbi protiv COVID-19! EU je uz Zapadni Balkan i u ovim teškim vremenima“, naveo je Đukanović na Twitteru.

Drljević: Crna Gora duguje zahvalnost EU

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević  poručio je da Crna Gora duguje zahvalnost EU na efikasnosti u borbi protiv koronavirusa.

"EU vrijednosti na djelu. Crna Gora duguje zahvalnost EU na efikasnosti u borbi protiv COVID-a19 - odobreno nam je tri miliona EUR direktne pomoći zdravstvenom sektoru i 50 miliona eura dugoročnog odgovora u saradnji sa Vladom u vidu podrške zdravstvenom sektoru, ekonomiji i preduzetništvu", naveo je Drljević na Tviteru.

On je kazao da nas očekuje i ubrzavanje tekućih projekata u vrijednosti od 18 miliona eura za zajedničke programe zapošljavanja, obrazovanja i socijalne zaštite.

"Kako bi se pomogli mali biznisi, nezapošljeni i ranjive grupe i razmotrile mogućnosti za dodatnu EU pomoć", rekao je Drljević.