Marković: Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu

Vlada: Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene

"Crna Gora će nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom da zajednički saniramo posljedice krize ", poručio je Marković na Tviteru
38595 pregleda 50 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2020. 11:48h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je veliku zahvalnost Evropskoj uniji (EU) koja Crnoj Gori donira tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

"Velika zahvalnost EU za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv koronavirusa. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu. Crna Gora će nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom da zajednički saniramo posljedice krize ", poručio je Marković na Tviteru.

Vlada Crne Gore je saopštila da EU i u teškim trenucima borbe protiv koronavirusa stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa tri miliona kroz sistem Ujedinjenih nacija. 

"Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom. Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima", naveli su iz Vlade Crne Gore na Tviteru.

Drljević: Očekuje nas ubrzavanje tekućih projekata

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević  poručio je da Crna Gora duguje zahvalnost EU na efikasnosti u borbi protiv koronavirusa.

Aleksandar Drljević
Drljević(Foto: Boris Pejović)

"EU vrijednosti na djelu. Crna Gora duguje zahvalnost EU na efikasnosti u borbi protiv COVID-a19 - odobreno nam je tri miliona EUR direktne pomoći zdravstvenom sektoru i 50 miliona eura dugoročnog odgovora u saradnji sa Vladom u vidu podrške zdravstvenom sektoru, ekonomiji i preduzetništvu", naveo je Drljević na Tviteru.

On je kazao da nas očekuje i ubrzavanje tekućih projekata u vrijednosti od 18 miliona eura za zajedničke programe zapošljavanja, obrazovanja i socijalne zaštite.

"Kako bi se pomogli mali biznisi, nezapošljeni i ranjive grupe i razmotrile mogućnosti za dodatnu EU pomoć", rekao je Drljević.