Demos: Ukoliko nije bilo državnog razloga, Đukanović da novac od troškova leta za Majami uplati u Fond za borbu protiv epidemije

"Sada se i partijski predsjednik države Đukanović, nakon bezkrupuloznih poteza kojima je duboko podijelio zemlju i ugušio autonomnost mnogih institucija, pojavljuje u pretenziji kohezione uloge u zemlji."
5897 pregleda 10 komentar(a)
Demos, Foto: Demos, Demos, Demos, Demos, Demos, Demos
Demos, Foto: Demos, Demos, Demos, Demos, Demos, Demos
Ažurirano: 27.03.2020. 13:15h

Umjesto jačanja postojećeg institucionalnog sistema, sve više se iz struktura vrha vlasti i pratećih propagandi pojavljuju najave spasilaca, koji će nas preko prijatelja izvaditi iz teške situacije, saopšteno je iz Demosa.

Kažu da se ovdje pojavljuje poznata praksa "poimanja države kao privatne i reprodukovanje problematičnih partnera crnogorske vlasti, predstavljenih kao prijatelja Crne Gore."

"Sada se i partijski predsjednik države Đukanović, nakon bezkrupuloznih poteza kojima je duboko podijelio zemlju i ugušio autonomnost mnogih institucija, pojavljuje u pretenziji kohezione uloge u zemlji. Između ostalog i spremnošću da angažuje prijatelje iz svog prepoznatljivog ambijenta", saopšteno je iz Demosa.

Demos smatra da je u ovom trenutku spas zemlje u povratku na prave vrijednosti, u prvom redu – saopštavanje istine, stručnost, sposobnost organizacije, poštovanje pravila, primarnost opšteg interesa.

"Zato ako Đukanović stvarno namjerava da doprinose stabilnosti zemlje treba za početak da saopšti dvije dvije javne poruke. Da će pokrenuti mehanizam preispitivanja zakonskih normi kojima je kumovao i duboko, uz podsticanje mržnje, podijelio zemlju. I da građanima otkrije nepotrebnu tajnu zbog kojih je državnih poslova putovao državnim avionom o trošku građana u Pariz, tokom novogodišnjeg proputovanja za Majami. Da, ukoliko nije bilo državnog razloga, novac od troškova leta Đukanović vrati u budžet ili uplati u Fond za borbu protiv epidemije u zemlji. Jedino tim putem se može izgrađivati klima ozbiljnosti, javne odgovornosti, jedinstva, i iznad svega - podrške stručnim institucijama kao centru odbrane zemlje i građana u ovom tenutku", zaključeno je iz Demosa.

Bonus video: