PORUKA PREDSJEDNIKA BOŠNJAČKE STRANKE

Husović: Crnogorsko društvo nalazi u teškom i izazovnom trenutku

Prema njegovim riječima, Vlada Crne Gore pokazala je izuzetnu spremnost i odgovornost u borbi sa tim nevidljivim neprijateljem
3769 pregleda 3 komentar(a)
Rafet Husović (arhiva), Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Rafet Husović (arhiva), Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Crna Gora će u borbi protiv novog koronavirusa izaći kao pobjednik, ukoliko svaki pojedinac bude odgovoran i marljiv, prvenstveno prema svom, a onda i životima svojih najbližih, poručio je lider Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović.

On je ocijenio da se crnogorsko društvo nalazi u teškom i izazovnom trenutku koji predstavlja opasnost po zdravlje i opstanak mnogih.

Husović je upozorio da je novi koronavirus prijetnja po najosjetljivije kategorije društva.

Prema njegovim riječima, Vlada Crne Gore pokazala je izuzetnu spremnost i odgovornost u borbi sa tim nevidljivim neprijateljem.

"Evidentni su napori da spriječi širenje pandemije i ublaži njene posljedice, pružajući svakom građaninu Crne Gore zdravstvenu, humanitarnu i konzulatnu zaštitu. Vlada se pobrinula da se svaki državljanin Crne Gore vrati bezbjedno u svoju domovinu, na čemu nam zavide državljani ekonomski razvijenijih država od naše", kazao je Husović, saopšteno je iz BS-a.

On smatra da Institut za javno zdravlje i kompletan zdravstveni tim širom Crne Gore daju nemjerljiv doprinos i žrtvu u borbi koja predstoji.

"Izlažući sebe, naši prijatelji, zaposleni u zdravstvu, apotekama, vojsci, policiji, službi zaštite i spašavanja, komunalnoj službi, marketima, benzinskim pumpama, preduzećima za transport roba i na mnogim drugim pozicijima nesebično žrtvuju svoje zdravlje kako bi sačuvali naše zdravlje i opskrbili nas neophodnim potrepštinama", rekao je Husović.

On je ocijenio da solidarnost privrednih subjekata i pojedinaca, koji su donacijama borbu učinili lakšom i izvjesnijom, svjedoči o jedinstvu i slozi multietničke i multikonfesionalne Crne Gore.

Husović je kazao da poštujući naredbe i uputstva nadležnih organa građani daju svoj najbolji doprinos.

On je podržao dijasporu koja se, kako je naveo, suočava sa virusom COVID-19 u većim razmjerama i težim okolnostima

"Uvjeren da ćemo iz ove krize izaći kao pobjednici, jači za nova iskustva, svjesni svojih kapaciteta i znanja, najsrdačnije vas selamim i pozdravljam i pozivam da ostanete u svojim domovima", poručio je Husović.

Preporučujemo za Vas