"USREDSREDITE SE NA ZAŠTITU GRAĐANA SRBIJE"

Simović kaže da su respiratori oduzeti: Hvala Vučiću, ali snaći ćemo se mi

"Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije", rekao je potredsjednik Vlade
107179 pregleda 563 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Gov.me
Milutin Simović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.03.2020. 21:55h

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tima, Milutin Simović saopštio je da se zahvaljuje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću "na brizi o Crnoj Gori". 

"Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije", kazao je Simović.

Dodao je i da je "i drugih država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama".

"A da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije. Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom Nove srpske demokratije.. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama".

Simović je naveo i da je Crna Gora "odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite".

Preporučujemo za Vas