"DA SE NE BISMO PREGANJALI"

Vučić: Spremni smo da poklonimo Vladi Crne Gore tri respiratora i još dva na molbu Mandića

"Nismo oteli, ni konfiskovali nijedan respirator, niti smo ikada išta uzeli bilo kome..."
81867 pregleda 218 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO
27.03.2020. 18:49h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao da je Srbija spremna da Vladi u Podgorici odmah pokloni pet respiratora, konstatujući da sa "bratskim narodom" u Crnoj Gori žele da imaju najbolje odnose.

Rekao je da na taj način odgovara na netačne informacije "objavljene na sva zvona" - da je Srbija konfiskovala tri respiratora za Crnu Goru.

"Nismo oteli, ni konfiskovali nijedan respirator, niti smo ikada išta uzeli bilo kome. Na tržištu smo kupili sve respiratore, što je čak njihova posrednička kompanija javno saopštila. Ali, da se ne bi preganjali na ovaj način - mi smo spremni da poklonimo njihovoj Vladi u Podgorici tri respiratora. Ne moraju da plate ni jedan, jedini dinar. I spremni smo, na molbu Andrije Mandića - predstavnika srpskog naroda iz Crne Gore, da damo još po jedan respirator za Pljevlja i Bijelo Polje. Mi smo to spremni da isporučimo koliko odmah", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Dodao je da je zemlja na čijem je čelu - u prethodne dvije sedmice isporučila više od 40 tona hrane:

"Tako da mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, kako sa Srbima tako i sa onima koji su Crnogorci, želimo da imamo najbolje moguće odnose. i ne želim da nas bilo čiji vladini službenici svađaju i da govore da Srbija ima loš odnos prema Crnoj Gori", rekao je predsjednik Srbije.