DOSTAVILI VIDEO SNIMKE I FOTOGRAFIJE

URA: Nelegalna gradnja i devastacija Miločerskog parka, ne poštuju se mjere Vlade

Iz GP URA Budva su kazali da radnici na gradilištu ne poštuju socijalnu distancu, nisu opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom, maskama i rukavicama, a da gradilištem cirkuliše veliki broj radnika
7523 pregleda 13 komentar(a)
Detalj sa gradilišta, Foto: GP URA Budva
Detalj sa gradilišta, Foto: GP URA Budva

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Budva dostavio je video snimke i fotografije koje kako tvrde svjedoče da je nastavljena nelegalna gradnja i devastacija prostora u Miločerskom parku.

Iz budvanske URE su istakli da su snimci i fotografije napravljeni juče, u nedelju 29. marta i da to nije jedino gradilište koje je u funkciji, bez obzira na Vladine mjere u borbi protiv širenja koronavirusa, jer, kako kažu, ima i onih koji stanje koriste u maniru pravih "ratnih profitera".

"I Adriatic properties d.o.o. i HTP Miločer d.o.o Budva užurbano rade na izgradnji stanova za tržište u Miločerskom parku, na mjestu gdje je nekad bio hotel "Kraljičina plaža". Firma koja izvodi radove za investitora je "Bemax".Na ovom gradilištu se sa fotografija i snimaka jasno uočava da investitor i izvođač radova ne poštuju mjere Vlade za suzbijanje širenja koronavirusa, a zbog čega se inače obični građani opravdano kažnjavaju i pozivaju na odgovornost", navode iz GP URA Budva.

Gradilište, Miločerski park
Sa gradilišta(Foto: GP URA Budva)

Oni su dodali da radnici na gradilištu ne poštuju socijalnu distancu, nisu opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom, maskama i rukavicama, a da gradilištem cirkuliše veliki broj radnika. 

"Time je prekršeno više mjera koje je Vlada Crne Gore donijela", rekli su iz budvanske URE.

Oni ukazuju da doba pandemije za građane znači zabranu protestnih okupljanja i šetnji, a za "ovog investitora očito odličnu priliku da nastavi sa radovima, iako zna da su protiv gradnje stanova za tržište i mještani Svetog Stefana i Opština Budva i svi građani Budve, koji dobro znaju koliko vrijedi Miločerski park kao posljednji prirodni i ambijentalni biser na ovom dijelu primorja".

"Zato želimo da i one koji vode ovu državu i građane  podsjetimo da ne zaborave da su dobrotvori poput Statisa, dobili najljepši dio naše obale skoro pa besplatno, da su zarad realizacije svojih investicionih planova mještani proglašeni građanima drugog reda. Želimo da ih podsjetimo i na to da se privilegija da gazduju najljepšim dijelom crnogorske obale, istovremeno ga devastirajuci, ne može platiti ma kakvim donacijama", kazali su iz GP URA Budva.

Oni su rekli da globalnu pandemiju vodeći ekonomisti nisu predvidjeli i ona se ubojito sručila na države i privrede.  

"Sigrurni smo da ni naši stručnjaci koji su kao razvojni model prihvatili "investotorski urbanizam" nisu predvidjeli, niti su svjesni šta za Crnu Goru znači "virus" koji hara našim primorjem, oduzimajući mu i usitnjavajući jedan po jedan resurs koji je predstavljao zalogu ekonomskog razvoja za generacije koje dolaze", zaključuje se u saopštenju GP URA Budva.